Peynirli Pişi Tarifi


MALZEMELER:

·        1 su bardağı (200 ml) ılık süt
·        1 çay bardağı (100 ml) ılık su
·        1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
·        1,5 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker
·        1 yumurtanın akı
·        5 su bardağı (540 gr) un
·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·        1 paket (10 gr) kuru maya
·        Kızartmak için sıvı yağ
·        200 gr beyaz peynir
·        1/3 demet maydanoz


YAPILIŞI:


Video tarifi izleyin:



·        Bir kabın içine, 1 su bardağı (200 ml) ılık süt, 1 çay bardağı (100 ml) ılık su,  1,5 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker ve 1 paket (10 gr) kuru maya koyun ve iyice karıştırıp, 15 dakika bekletin.
·        1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ ve 1 yumurta akını ilave edin.
·        Yoğurma kabına 5 su bardağı (540 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin.
·        Hazırladığınız unlu karışımı, sıvı karışıma ilave edin ve yoğurun.
·        Kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatın ve bir mutfak havlusu örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın.
·        Bu arada, 200 gr beyaz peyniri çatal ile ezip, içine 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
·        Kabaran hamuru tekrar yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün.
·        Un serpilen tezgah üzerinde, ince bir hamur açın ve hamurdan yuvarlak parçalar kesin.
·        Bu parçalardan biri taban, diğeri kapak hamuru olacaktır. Taban hamurları üzerine biraz peynirli harç koyup, üzerine kapak hamurlarını kapatın ve kenarlarını parmağınızla bastırıp yapıştırın.
·        Hamurların üzerini örtün ve 15-20 dakika daha kabarmaları için bekletin.
·        Bol sıvı yağ koyacağınız kızartma tenceresinde, orta ateşte kızartın ve servis yapın.

Afiyet olsun.