MALZEMELER:
·
1 su bardağı (200 ml) ılık süt
·
1 çay bardağı (100 ml) ılık su
·
1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
·
1,5 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker
·
1 yumurtanın akı
·
5 su bardağı (540 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
1 paket (10 gr) kuru maya
·
Kızartmak için sıvı yağ
·
200 gr beyaz peynir
·
1/3 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Video tarifi izleyin:
·
Bir kabın içine, 1 su bardağı (200 ml) ılık süt,
1 çay bardağı (100 ml) ılık su, 1,5
yemek kaşığı (20 gr) toz şeker ve 1 paket (10 gr) kuru maya koyun ve iyice
karıştırıp, 15 dakika bekletin.
·
1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ ve 1 yumurta
akını ilave edin.
·
Yoğurma kabına 5 su bardağı (540 gr) unu ve 1
tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin.
·
Hazırladığınız unlu karışımı, sıvı karışıma
ilave edin ve yoğurun.
·
Kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatın ve
bir mutfak havlusu örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın.
·
Bu arada, 200 gr beyaz peyniri çatal ile ezip,
içine 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
·
Kabaran hamuru tekrar yoğurun ve 2 eşit parçaya
bölün.
·
Un serpilen tezgah üzerinde, ince bir hamur açın
ve hamurdan yuvarlak parçalar kesin.
·
Bu parçalardan biri taban, diğeri kapak hamuru
olacaktır. Taban hamurları üzerine biraz peynirli harç koyup, üzerine kapak hamurlarını
kapatın ve kenarlarını parmağınızla bastırıp yapıştırın.
·
Hamurların üzerini örtün ve 15-20 dakika daha kabarmaları
için bekletin.
·
Bol sıvı yağ koyacağınız kızartma tenceresinde,
orta ateşte kızartın ve servis yapın.