Karamelli Flan Tatlısı Tarifi – Bir tatlı bu kadar mı lezzetli olur …


MALZEMELER:

Flan için:

·        2 su bardağı (400 ml) tam yağlı süt
·        1 kutu (200 ml) süt kreması
·        5 adet yumurta sarısı
·        1+1/4 çay bardağı dolusu (110 g) toz şeker
·        1 çay bardağı (50 g) mısır nişastası
·        1 paket (5 g) toz vanilya

Karamel için:

·        1 çay bardağı (90 g) toz şeker
·        1 yemek kaşığı (15 g) tereyağı
·        ½  çay bardağı (65 ml) süt kreması


HAZIRLANMASI:


Video tarifi izleyin





·        Pasta çemberinin içini margarin ile yağlayın ve un serpin. Unun fazlasını silkeleyin.
·        Çemberi içine pişirme kağıdı serilen bir fırın tepsisi üzerine yerleştirin.
·        2 su bardağı (400 ml) tam yağlı sütü ve 1 kutu (200 ml) süt kremasını pişirme kabına koyun ve orta ateşte kaynatın.
·        Karıştırma kabında 5 adet yumurta sarısını, 1+1/4 çay bardağı (110 g) toz şekeri mikser ile çırpın. 1 çay bardağı (50 g) mısır nişastası ve 1 paket (5 g) toz vanilya ekleyip karıştırın.
·        Sıcak sütten 2 kepçe kadar kısmı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırarak ısı dengelemesi yapın ve tamamını tekrar süt kabına aktarıp, orta-yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
·        Karışımı pasta çemberinin içine yayın ve fırında pişirmeden önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonra, 30 dakika kadar buzdolabında bekletin (krema tamamen soğumadan fırında pişirilmesi, kremanın çatlayıp yarılmasına sebep olacaktır).
·        Fırın ısısını 200 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın ve hazırlanan flan tatlısını, fırının orta rafına yerleştirin. Üst kısmı hafif kahverengine dönüşene kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
·        Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra bir gece buzdolabında bekletin.
·        Bir bıçak ile tatlının kenarlarını kalıptan ayırıp, kalıbı çıkarın. Ters çevirip servis tabağına aktarın ve pişirme kağıdını sıyırın.
·        Pişirme kabına 1 çay bardağı (90 g) toz şeker koyun ve karıştırmadan (ara sıra kabı sallayarak) eritin.
·        1 yemek kaşığı (15 g) tereyağı ve ½  çay bardağı (65 ml) süt kreması ilave edin ve karıştırın. Karamel çok koyulaşırsa, biraz sıcak su ekleyip seyreltebilirsiniz. Ilık hale gelmesini bekleyin.
·        Karameli, tatlının üzerine yayın ve file badem serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun.