MALZEMELER:
Flan
için:
·
2 su bardağı (400 ml) tam yağlı süt
·
1 kutu (200 ml) süt kreması
·
5 adet yumurta sarısı
·
1+1/4 çay bardağı dolusu (110 g) toz şeker
·
1 çay bardağı (50 g) mısır nişastası
·
1 paket (5 g) toz vanilya
Karamel
için:
·
1 çay bardağı (90 g) toz şeker
·
1 yemek kaşığı (15 g) tereyağı
·
½ çay
bardağı (65 ml) süt kreması
HAZIRLANMASI:
Video tarifi izleyin
·
Pasta çemberinin içini
margarin ile yağlayın ve un serpin. Unun fazlasını silkeleyin.
·
Çemberi içine pişirme
kağıdı serilen bir fırın tepsisi üzerine yerleştirin.
·
2 su bardağı (400 ml) tam yağlı sütü ve 1 kutu
(200 ml) süt kremasını pişirme kabına koyun ve orta ateşte kaynatın.
·
Karıştırma kabında 5 adet yumurta sarısını, 1+1/4
çay bardağı (110 g) toz şekeri mikser ile çırpın. 1 çay bardağı (50 g) mısır
nişastası ve 1 paket (5 g) toz vanilya ekleyip karıştırın.
·
Sıcak sütten 2 kepçe kadar kısmı yumurtalı
karışıma ekleyip karıştırarak ısı dengelemesi yapın ve tamamını tekrar süt
kabına aktarıp, orta-yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
·
Karışımı pasta çemberinin içine yayın ve fırında
pişirmeden önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonra, 30 dakika kadar
buzdolabında bekletin (krema tamamen soğumadan fırında pişirilmesi, kremanın
çatlayıp yarılmasına sebep olacaktır).
·
Fırın ısısını 200 dereceye ayarlayıp ön ısıtma
yapın ve hazırlanan flan tatlısını, fırının orta rafına yerleştirin. Üst kısmı hafif
kahverengine dönüşene kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
·
Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra
bir gece buzdolabında bekletin.
·
Bir bıçak ile tatlının kenarlarını kalıptan
ayırıp, kalıbı çıkarın. Ters çevirip servis tabağına aktarın ve pişirme
kağıdını sıyırın.
·
Pişirme kabına 1 çay bardağı (90 g) toz şeker
koyun ve karıştırmadan (ara sıra kabı sallayarak) eritin.
·
1 yemek kaşığı (15 g) tereyağı ve ½ çay bardağı (65 ml) süt kreması ilave edin ve
karıştırın. Karamel çok koyulaşırsa, biraz sıcak su ekleyip seyreltebilirsiniz.
Ilık hale gelmesini bekleyin.
·
Karameli, tatlının üzerine yayın ve file badem
serpiştirip servis yapın.
Afiyet olsun.