MALZEMELER:
Ispanak
kroket malzemeleri:
·
1,5 su bardağı (260 g) pirinç
·
400 g ıspanak
·
3 adet taze soğan
·
1/3 demet ince kıyılmış dereotu (1 yemek kaşığı
kadar)
·
250 g beyaz peynir (ezilmiş)
·
1 çay bardağı (50 g) kaşar peyniri rendesi
·
4 adet yumurta (2 adedi içine konulacak; 2 adedi
de kroketleri bulamak için)
·
1 diş sarımsak
·
1 adet limon kabuğu rendesi
·
Tuz/karabiber/kırmızı toz biber
·
2 su bardağı (250 g) galeta unu
·
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Yoğurt
sosu malzemeleri:
·
1 su bardağı (200 g) süzme yoğurt
·
2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
·
2 yemek kaşığı limon suyu
·
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Video Tarifi izleyin:
·
Yıkanıp süzülmüş 1,5 su bardağı (260 g) pirinci
haşlayın ve suyunu süzün.
·
400 g yıkanmış ıspanağın yaprak kısımlarını
haşlayın ve suyunu süzün. Soğuyunca, bir kağıt havlu arasında iyice kurulayın.
·
Haşlanmış ıspanakları, 3 adet taze soğanı, 1
demet dereotunun üçte biri kadar kısmını, 6-7 dal kadar da taze naneyi ince
ince doğrayın.
·
Karıştırma kabına haşladığınız pirinçleri, ezilmiş
250 g beyaz peyniri, 1 çay bardağı (50 g) kaşar peyniri rendesini, 2 adet
yumurtayı, tuzu, karabiber ve kırmızı biberi, 1 yemek kaşığı kadar kıyılmış
dereotunu, kıyılmış 3 adet taze soğanı, rendelenmiş 1 diş sarımsağı, 1 limon
kabuğu rendesini ve haşlanıp kıyılmış ıspanakları koyup iyice karıştırın.
·
Elinizi ıslatıp, hazırladığınız karışımdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayın. Hazırladığınız kroket
toplarını bir tepsiye yerleştirip yarım saat buzdolabında bekletin.
·
Bu arada, bir karıştırma kabına 1 su bardağı
(200 g) süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane, 2 yemek kaşığı
limon suyu, tuz ve karabiber koyup karıştırarak, kroketlerin yanında
sunacağınız yoğurt sosunu hazırlayın.
·
2 adet yumurtayı çırpın.
·
Kroketleri buzdolabından alın ve önce yumurtaya,
sonrada galeta ununa bulayın. Bir tepsiye yerleştirin ve 30 dakika daha
buzdolabında bekletin.
·
Soğuyan kroketleri ayçiçeği yağında kızartın ve
hazırladığınız yoğurt sosu ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.