Ispanak Kroket Tarifi


    MALZEMELER:

Ispanak kroket malzemeleri:

·        1,5 su bardağı (260 g) pirinç
·        400 g ıspanak
·        3 adet taze soğan
·        1/3 demet ince kıyılmış dereotu (1 yemek kaşığı kadar)
·        250 g beyaz peynir (ezilmiş)
·        1 çay bardağı (50 g) kaşar peyniri rendesi
·        4 adet yumurta (2 adedi içine konulacak; 2 adedi de kroketleri bulamak için)
·        1 diş sarımsak
·        1 adet limon kabuğu rendesi
·        Tuz/karabiber/kırmızı toz biber
·        2 su bardağı (250 g) galeta unu
·        Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Yoğurt sosu malzemeleri:

·        1 su bardağı (200 g) süzme yoğurt
·        2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
·        2 yemek kaşığı limon suyu
·        Tuz ve karabiber


YAPILIŞI:


Video Tarifi izleyin:




·        Yıkanıp süzülmüş 1,5 su bardağı (260 g) pirinci haşlayın ve suyunu süzün.
·        400 g yıkanmış ıspanağın yaprak kısımlarını haşlayın ve suyunu süzün. Soğuyunca, bir kağıt havlu arasında iyice kurulayın.
·        Haşlanmış ıspanakları, 3 adet taze soğanı, 1 demet dereotunun üçte biri kadar kısmını, 6-7 dal kadar da taze naneyi ince ince doğrayın.  
·        Karıştırma kabına haşladığınız pirinçleri, ezilmiş 250 g beyaz peyniri, 1 çay bardağı (50 g) kaşar peyniri rendesini, 2 adet yumurtayı, tuzu, karabiber ve kırmızı biberi, 1 yemek kaşığı kadar kıyılmış dereotunu, kıyılmış 3 adet taze soğanı, rendelenmiş 1 diş sarımsağı, 1 limon kabuğu rendesini ve haşlanıp kıyılmış ıspanakları koyup iyice karıştırın.
·        Elinizi ıslatıp, hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayın. Hazırladığınız kroket toplarını bir tepsiye yerleştirip yarım saat buzdolabında bekletin.
·        Bu arada, bir karıştırma kabına 1 su bardağı (200 g) süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber koyup karıştırarak, kroketlerin yanında sunacağınız yoğurt sosunu hazırlayın.
·        2 adet yumurtayı çırpın.
·        Kroketleri buzdolabından alın ve önce yumurtaya, sonrada galeta ununa bulayın. Bir tepsiye yerleştirin ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
·        Soğuyan kroketleri ayçiçeği yağında kızartın ve hazırladığınız yoğurt sosu ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.