Fransızların Meşhur “Paris Brest” Pastası Tarifi – Orijinal tarif, Gerçek Lezzet…


MALZEMELER:

Krokan malzemeleri:

·        150 g kavrulmuş badem
·        100 g kavrulmuş fındık
·        1 su bardağı+2 yemek kaşığı (210 g) toz şeker

Hamur malzemeleri:

·        2,5 çay bardağı (145 gr) elenmiş un
·        4 adet yumurta
·        1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt
·        1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su
·        8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağı - küp küp kesilmiş (oda sıcaklığında)
·        1 çay kaşığı (3 gr) tuz
·        Hamurun üzerine serpmek için biraz pudra şekeri

Krema malzemeleri:

·        3,5 çay bardağı (350 ml) süt
·        2/3 çay bardağı (60 g) toz şeker
·        4 adet büyük boy yumurta sarısı
·        1,5 yemek kaşığı (20 g) un
·        1,5 yemek kaşığı (20 g) mısır nişastası
·        3 yemek kaşığı (50 g) tereyağı (oda sıcaklığında)
·        1 paket (5 g) toz vanilya

Kremaya karıştırmak için:

·        Hazırlanacak olan krokan püre (275 g)
·        6 yemek kaşığı (100 g) tereyağı (oda sıcaklığında)


HAZIRLANMASI:





Krokan püresinin (pralin) hazırlanması:

·        Isıtılan tavaya 1 su bardağı+2 yemek kaşığı (210 g) toz şeker koyun ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengini alınca, ısıyı kapatın ve bademlerden bir avuç kadar kısmını pastanın üzeri için ayırıp, kalan bademleri ve fındıkları şekere ekleyip karıştırın.
·        Pişirme kağıdı üzerine yayıp soğumaya bırakın. Soğuyup sertleşen krokanı, önce eliniz ile parçalara bölün. Sonra, üzerine bir pişirme kağıdı/mutfak havlusu serin ve merdane ile vurarak minik parçalar halinde kırın.
·        Dövülmüş krokanın ¼ kadar kısmını,  pasta kremasının üzerine serpmek için ayırın ve kalanı blender ile, püre halini alıncaya kadar öğütün.

Hamurun Hazırlanması:

·        Karıştırma kabına 2,5 çay bardağı (145 gr) unu eleyin.
·        4 adet yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
·        Pişirme kabına 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt, 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su, 8 yemek kaşığı (115 gr) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve 1 çay kaşığı (3 gr) tuzu koyup karıştırın. Ocağa koyun ve orta ateşte kaynatın.
·        Kaynayınca,  2,5 çay bardağı (145 gr) elenmiş unu bir seferde ekleyin ve tahta bir kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanıp, pişirme kabının tabanına yapışmayan bir kıvam aldığında ateşten alın (dibinin tutmamasına dikkat edin).
·        Pişen hamura, çırpılmış yumurtaları kısım kısım ekleyerek mikserin en düşük devrinde iyice karıştırarak soğutun.
·        Fırın tepsisi boyutundaki bir pişirme kağıdı üzerine 8 cm çapında daireler çizin. Ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin.
·        Hazırlanan yumuşak hamuru, krema sıkma torbası ile, her biri yaklaşık 1,5 cm kalınlığında ve çizdiğiniz dairelerin boyutunda pişirme kağıdı üzerine aralıklı olarak sıkın (fırında 2-3 kat hacim kazanacağından birbirine yapışmaması için). Parmağınızı ıslatıp, hamurların birleşme yerlerini düzeltin.
·        Hamur halkalarının üzerine pudra şekeri ve file badem serpin.
·        Önceden 180 derece C 'ye ısıtılan fırında 40 dakika pişirin ve kabarmalarını izleyin. Fırının kapağını açmayın. Fırının ısısını kapatıp kapağını aralayın ve kurumaları için 15 dakika daha pişirip fırından alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Krokanlı kremanın Hazırlanması: 

·        350 ml sütü kaynatın.
·        Karıştırma kabında 4 adet büyük boy yumurta sarısını çırpın.  2/3 çay bardağı (60 g) toz şeker ekleyip, mikser ile iyice karıştırın. 1,5 yemek kaşığı (20 g) un ve 1,5 yemek kaşığı (20 g) mısır nişastası ilave edin.
·        Isı dengelemesi sağlamak için, sıcak sütten 2 kepçe yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve karışımı tekrar sütün içine aktarıp karıştırın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·        Ocağı kapatın ve 3 yemek kaşığı (50 g) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve 1 paket (5 g) toz vanilya ekleyip karıştırın.
·        Krema kabının üzerini streç film ile kapatın ve önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyip, sonra buzdolabına kaldırın. Kaymak tabakası oluşmaması için streç filmi, kremanın üst yüzeyine değecek şekilde yerleştirmeye dikkat edin.
·        Soğuyan kremayı 1 dakika kadar mikser ile yüksek hızda karıştırın ve hazırladığınız krokan püresini ekleyip tekrar karıştırın.
·        Son olarak, oda sıcaklığında yumuşamış 6 yemek kaşığı (100 g) tereyağını ekleyip, pürüzsüz bir krema oluşana kadar mikser ile (yaklaşık 5 dakika kadar) karıştırmaya devam edin.

Pastaların Tamamlanması:

·        Pişirilen hamur halkalarını, bir bıçakla yatay olarak ikiye kesin ve hazırladığınız krokanlı kremayı, taban hamuru içindeki boşluğa sıkın.
·        Kremanın üzerine, önceden ayırdığınız krokan parçacıklarından bir miktar serpiştirin.
·        Üst parçalarını da yerleştirip, üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
                                                                           
Afiyet olsun.