Vişneli Armut Tatlısı – Çok kolay, çok Lezzetli …


MALZEMELER:

·        3 adet (700 gr) armut
·        1 su bardağı (90 gr) esmer toz şeker (armutların üzerine serpmek için)
·        1 çay bardağı (50 gr) esmer toz şeker (vişne sos için)
·        200 gr dondurulmuş vişne
·        6 yemek kaşığı (175 gr) süzme yoğurt
·        Süslemek için Antep fıstığı

HAZIRLANMASI:


Video tarifi izle




·        Yıkanıp kurulanmış 3 adet (700 gr) armudu, diklemesine olarak ortadan ikiye kesin (sapları üzerinde kalsın). Ortaları çukur kalacak şekilde, bir kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
·        Borcam’a yerleştirip, her bir yarım armudun üzerine birer kaşık (15 gr) esmer şeker serpin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 15 - 20 dakika pişirin.
·        Pişirme kabına, 200 gr dondurulmuş vişne ve 1 çay bardağı (50 gr) esmer toz şekeri koyup, orta ateşte 10 dakika kadar pişirin.
·        Pişirilen vişneleri, bir kaşıkla armutların çukur kısımlarına paylaştırıp, sıcak fırında 10 - 15 dakika daha pişirin.
·        Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçince, üzerlerine birer kaşık süzme yoğurt koyun ve Antep fıstığı serperek, bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun.