MALZEMELER:
·
3 adet (700 gr) armut
·
1 su bardağı (90 gr)
esmer toz şeker (armutların üzerine serpmek için)
·
1 çay bardağı (50 gr)
esmer toz şeker (vişne sos için)
·
200 gr dondurulmuş vişne
·
6 yemek kaşığı (175 gr) süzme yoğurt
·
Süslemek için Antep fıstığı
HAZIRLANMASI:
Video tarifi izle
·
Yıkanıp kurulanmış 3
adet (700 gr) armudu, diklemesine olarak ortadan ikiye kesin (sapları üzerinde
kalsın). Ortaları çukur kalacak şekilde, bir kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
·
Borcam’a yerleştirip, her bir yarım armudun
üzerine birer kaşık (15 gr) esmer şeker serpin ve önceden 180 dereceye ısıtılan
fırında 15 - 20 dakika pişirin.
·
Pişirme kabına, 200 gr dondurulmuş vişne ve 1 çay
bardağı (50 gr) esmer toz şekeri koyup, orta ateşte 10 dakika kadar pişirin.
·
Pişirilen vişneleri, bir kaşıkla armutların
çukur kısımlarına paylaştırıp, sıcak fırında 10 - 15 dakika daha pişirin.
·
Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçince,
üzerlerine birer kaşık süzme yoğurt koyun ve Antep fıstığı serperek, bekletmeden
servis yapın.
Afiyet olsun.