Bitter çikolata ve fındıklı Biscotti Tarifi


MALZEMELER:

·        1,5 su bardağı (170 g) normal un
·        1/2 su bardağı (60 g) tam buğday unu
·        3 yemek kaşığı (30 g) kakao
·        1/2 paket (5 g) hamur kabartma tozu
·        1/2 çay kaşığı (1,5 g) tuz
·        1 paket (5 g) toz vanilya
·        3 adet yumurta
·        3 yemek kaşığı (40 ml) zeytinyağı
·        1 su bardağı (180 g) toz şeker
·        80 g bitter çikolata
·        1 su bardağı (100 g) fındık (kavrulmuş, küçük kırılmış)


HAZIRLANMASI:


VIDEO Tarif




·        80 g bitter çikolatayı minik parçalar halinde doğrayın.
·        1 su bardağı (100 g) kavrulmuş fındığı, bir bıçak ile küçük parçalar halinde kesin ya da iri parçalar halinde mutfak robotunda parçalayın.
·        1,5 su bardağı (170 g) normal unu, 1/2 su bardağı (60 g) tam buğday ununu, 3 yemek kaşığı (30 g) kakaoyu, 1/2 paket (5 g) hamur kabartma tozunu, 1 paket (5 g) toz vanilyayı ve 1/2 çay kaşığı (1,5 g) tuzu karıştırma kabına eleyin.
·        Başka bir kapta, 3 adet yumurtayı, 3 yemek kaşığı (40 ml) zeytinyağını ve 1 su bardağı (180 g) toz şekeri, krema haline gelinceye kadar, mikser ile en az 4-5 dakika çırpın.
·        Elediğiniz kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma ilave edin ve mikserin en düşük devrinde, özdeş hale gelinceye kadar karıştırın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyin ve biraz daha karıştırın. Yapışkan kıvamlı bir hamur oluşacaktır.
·        Hamuru, un serpilmiş tezgahın üzerine alın ve üzerini de unlayıp, bir spatula ile, ya da elinizle şekillendirin. Toparlanan hamura, yaklaşık 8-9 cm eninde ve 27-28 cm boyunda bir somun şekli verin. Üzerindeki fazla unları bir fırça ile temizleyin.
·        Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisi üzerine aktarıp, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika pişirin.
·        Fırından çıkarıp 10 dakika soğumasını bekleyin. Fırının ısısını kapatmayın.
·        Biscotti’yi kesme tahtasının üzerine aktarın. Keskin bir bıçak ile yaklaşık 1 - 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde dilimleyin.
·        Fırın telini tepsinin üzerine yerleştirip, biscotti dilimlerini telin üzerine dizin. Sıcak fırında 5 dakika daha pişirip, fırının ısısını kapatın. Kurumaları için, ısısı kapatılmış olan fırında 10 dakika kadar daha bekletin.
·        Fırından çıkarın ve soğumalarını bekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.