MALZEMELER:
·
1,5 su bardağı (170 g) normal
un
·
1/2 su bardağı (60 g) tam
buğday unu
·
3 yemek kaşığı (30 g)
kakao
·
1/2 paket (5 g) hamur
kabartma tozu
·
1/2 çay kaşığı (1,5 g)
tuz
·
1 paket (5 g) toz vanilya
·
3 adet yumurta
·
3 yemek kaşığı (40 ml) zeytinyağı
·
1 su bardağı (180 g) toz
şeker
·
80 g bitter çikolata
·
1 su bardağı (100 g) fındık
(kavrulmuş, küçük kırılmış)
HAZIRLANMASI:
VIDEO Tarif
VIDEO Tarif
·
80 g bitter çikolatayı minik parçalar halinde
doğrayın.
·
1 su bardağı (100 g) kavrulmuş
fındığı, bir bıçak ile küçük parçalar halinde kesin ya da iri parçalar halinde
mutfak robotunda parçalayın.
·
1,5 su bardağı (170 g)
normal unu, 1/2 su bardağı (60 g) tam buğday ununu, 3 yemek kaşığı (30 g) kakaoyu,
1/2 paket (5 g) hamur kabartma tozunu, 1 paket (5 g) toz vanilyayı ve 1/2 çay kaşığı (1,5 g) tuzu karıştırma kabına
eleyin.
·
Başka bir kapta, 3 adet yumurtayı, 3 yemek
kaşığı (40 ml) zeytinyağını ve 1 su bardağı (180
g)
toz şekeri, krema haline gelinceye kadar, mikser ile en az 4-5 dakika çırpın.
·
Elediğiniz kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma
ilave edin ve mikserin en düşük devrinde, özdeş hale gelinceye kadar
karıştırın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyin ve biraz daha karıştırın. Yapışkan
kıvamlı bir hamur oluşacaktır.
·
Hamuru, un serpilmiş tezgahın üzerine alın ve üzerini
de unlayıp, bir spatula ile, ya da elinizle şekillendirin. Toparlanan hamura,
yaklaşık 8-9 cm eninde ve 27-28 cm boyunda bir somun şekli verin. Üzerindeki
fazla unları bir fırça ile temizleyin.
·
Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisi üzerine
aktarıp, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika pişirin.
·
Fırından çıkarıp 10 dakika soğumasını bekleyin.
Fırının ısısını kapatmayın.
·
Biscotti’yi kesme tahtasının üzerine aktarın. Keskin
bir bıçak ile yaklaşık 1 - 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde dilimleyin.
·
Fırın telini tepsinin üzerine yerleştirip, biscotti
dilimlerini telin üzerine dizin. Sıcak fırında 5 dakika daha pişirip, fırının
ısısını kapatın. Kurumaları için, ısısı kapatılmış olan fırında 10 dakika kadar
daha bekletin.
·
Fırından çıkarın ve soğumalarını bekleyip servis
yapın.