Tavuk Fajitas (Fajita) Dürüm Tarifi – Bir Meksika Klasiği


MALZEMELER:

·        500 g tavuk göğüs eti
·        1 tatlı kaşığı toz şeker
·        1 tatlı kaşığı tuz
·        1 yemek kaşığı kekik
·        1 tatlı kaşığı kimyon
·        1 çay kaşığı kırmızı pul biber
·        1 çay kaşığı kırmızı toz (acı) biber
·        1 yemek kaşığı zeytinyağı
·        1 adet limon
·        1 adet kuru soğan
·        1 diş sarımsak
·        1 adet kırmızı, 1 adet sarı ve 1 adet yeşil dolmalık biber
·        1 paket Tortilla (lavaş)


YAPILIŞI:




·        Tavukları şerit şeklinde kesip, derin bir kaba koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı kırmızı toz (acı) biber serpin. 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını üzerine gezdirin ve bir adet limonun suyunu sıkın. Bir kaşık ile iyice karıştırın ve malzemelerin tavuk etleri ile bütünleşmesi için, bir saat kadar buzdolabında bekletin.
·        1 adet kuru soğanı ortadan kesin ve yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
·        1 diş sarımsağı rendeleyin.
·        1 adet kırmızı, 1 adet sarı ve 1 adet yeşil dolmalık biberleri şeritler halinde doğrayın.
·        Isıtılan büyük bir tavaya, soğanları ve rendelenen sarımsağı koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip orta ateşte, soğanlar kahverengine dönmeye başlayana kadar karıştırarak kavurun.
·        Marine ettiğiniz tavuk etlerini ilave edip, etlerin rengi pembeden beyaza dönüşene kadar orta-yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
·        Dolmalık biberleri de ekleyip, karıştırarak pişirin. Gerek tavukların kurumaması, gerek se biberlerin diriliğini kaybetmemesi için, pişirme işlemini kontrollü olarak yapın.
·        Pişirdiğiniz tavukları, fırın, mikro dalga ya da ocak üzerinde ısıtacağınız tortillalar (lavaş ekmekleri) arasında servis yapın.

Afiyet olsun.