MALZEMELER:
·
500 g tavuk göğüs eti
·
1 tatlı kaşığı toz şeker
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 yemek kaşığı kekik
·
1 tatlı kaşığı kimyon
·
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
·
1 çay kaşığı kırmızı toz (acı) biber
·
1 yemek kaşığı zeytinyağı
·
1 adet limon
·
1 adet kuru soğan
·
1 diş sarımsak
·
1 adet kırmızı, 1 adet sarı ve 1 adet yeşil
dolmalık biber
·
1 paket Tortilla (lavaş)
YAPILIŞI:
·
Tavukları şerit şeklinde kesip, derin bir kaba
koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı
kekik, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı
kırmızı toz (acı) biber serpin. 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını üzerine
gezdirin ve bir adet limonun suyunu sıkın. Bir kaşık ile iyice karıştırın ve
malzemelerin tavuk etleri ile bütünleşmesi için, bir saat kadar buzdolabında
bekletin.
·
1 adet kuru soğanı ortadan kesin ve yarım ay
şeklinde ince ince doğrayın.
·
1 diş sarımsağı rendeleyin.
·
1 adet kırmızı, 1 adet sarı ve 1 adet yeşil dolmalık
biberleri şeritler halinde doğrayın.
·
Isıtılan büyük bir tavaya, soğanları ve
rendelenen sarımsağı koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip orta
ateşte, soğanlar kahverengine dönmeye başlayana kadar karıştırarak kavurun.
·
Marine ettiğiniz tavuk etlerini ilave edip,
etlerin rengi pembeden beyaza dönüşene kadar orta-yüksek ateşte karıştırarak
pişirin.
·
Dolmalık biberleri de ekleyip, karıştırarak
pişirin. Gerek tavukların kurumaması, gerek se biberlerin diriliğini
kaybetmemesi için, pişirme işlemini kontrollü olarak yapın.
·
Pişirdiğiniz tavukları, fırın, mikro dalga ya da
ocak üzerinde ısıtacağınız tortillalar (lavaş ekmekleri) arasında servis yapın.
Afiyet olsun.