Pudingli Kadayıf Pastası Tarifi


MALZEMELER:

Kadayıf malzemeleri:

·        150 gr kavrulmuş kadayıf
·        2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı
·        4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker
·        1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz içi

Puding malzemeleri:

·        1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker
·        1,5 çay bardağı (80 gr) mısır nişastası
·        2 yemek kaşığı (20 gr) pirinç unu
·        1 tutam (2 gr) tuz
·        2 adet büyük yumurta
·        4 su bardağı (800 ml) süt
·        1 kutu (200 ml) süt kreması
·        2 paket (10 gr) toz vanilya


YAPILIŞI:




Kadayıfın hazırlanması:

·        150 gr kavrulmuş kadayıfı küçük parçalar halinde kırın.
·        Bir tavada 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağını eritin ve kadayıfları ekleyip 2 – 3 dakika kadar kavurun.
·        4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker ilave edin ve şeker eriyinceye kadar kavurmaya devam edin.
·        Son olarak, 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz ekleyip biraz karıştırın ve ocaktan alın.
·        Kadayıfları, tavanın sıcaklığı ile kavrulmaya devam etmemesi için başka bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.

Pudingin hazırlanması:

·        Derin bir karıştırma kabına,  1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker, 1,5 çay bardağı (80 gr) mısır nişastası, 2 yemek kaşığı (20 gr) pirinç unu ve 1 tutam (2 gr) tuz koyup karıştırın.
·        Ayrı bir kapta 2 adet yumurtayı çırpın ve 4 su bardağı (800 ml) sütün,  bir su bardağı kadar (200 ml) bölümünü, çırpılan yumurtaya ekleyip iyice çırpın. Şeker/nişasta/tuz karışımına ilave edip çırpmaya devam edin.
·        Kalan 3 su bardağı (600 ml) sütü pişirme kabına koyup kabarcıklar oluşmaya başlayana kadar ısıtın. Isınan sütten 1-2 kepçe kadarını, ısı dengelemesi için, yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın. Karışımı tekrar pişirme kabına aktarıp,  orta ateşte, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·        Ocaktan alın ve 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın. Ilık hale gelmesini bekleyin ve 1 kutu (200 ml) süt kremasını ekleyip, mikser ile 4-5 dakika kadar karıştırın.


Tatlının tamamlanması:


·        Bir servis tabağının üzerine ayarlı pasta çemberini oturtun.
·        Kavurduğunuz kadayıfların yarısını, kalıbın tabanına yayıp bastırın.
·        Pudingi kadayıfın üzerine dökün ve düzeltin.
·        Kalan kadayıfı da pudingin üzerine yayıp düzeltin.
·        En az 1 gece buzdolabında bekletin.
·        Kalıptan çıkarın ve üzerini ceviz, Antep fıstığı gibi malzemeler ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.