MALZEMELER:
Kadayıf malzemeleri:
·
150 gr kavrulmuş kadayıf
·
2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı
·
4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker
·
1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz içi
Puding malzemeleri:
·
1,5 çay bardağı (150 gr)
toz şeker
·
1,5 çay bardağı (80 gr)
mısır nişastası
·
2 yemek kaşığı (20 gr)
pirinç unu
·
1 tutam (2 gr) tuz
·
2 adet büyük yumurta
·
4 su bardağı (800 ml)
süt
·
1 kutu (200 ml) süt
kreması
·
2 paket (10 gr) toz
vanilya
YAPILIŞI:
Kadayıfın hazırlanması:
·
150 gr kavrulmuş kadayıfı küçük parçalar halinde
kırın.
·
Bir tavada 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağını
eritin ve kadayıfları ekleyip 2 – 3 dakika kadar kavurun.
·
4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker ilave edin ve
şeker eriyinceye kadar kavurmaya devam edin.
·
Son olarak, 1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş
ceviz ekleyip biraz karıştırın ve ocaktan alın.
·
Kadayıfları, tavanın sıcaklığı ile kavrulmaya
devam etmemesi için başka bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.
Pudingin hazırlanması:
·
Derin bir karıştırma
kabına, 1,5 çay bardağı (150 gr) toz
şeker, 1,5 çay bardağı (80 gr) mısır nişastası, 2 yemek kaşığı (20 gr) pirinç
unu ve 1 tutam (2 gr) tuz koyup karıştırın.
·
Ayrı bir kapta 2 adet yumurtayı çırpın ve 4 su bardağı (800 ml) sütün, bir su bardağı kadar (200 ml) bölümünü,
çırpılan yumurtaya ekleyip iyice çırpın. Şeker/nişasta/tuz karışımına ilave
edip çırpmaya devam edin.
·
Kalan 3 su bardağı (600 ml) sütü pişirme kabına koyup kabarcıklar
oluşmaya başlayana kadar ısıtın. Isınan sütten 1-2 kepçe kadarını, ısı
dengelemesi için, yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın. Karışımı tekrar
pişirme kabına aktarıp, orta ateşte,
koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·
Ocaktan alın ve
2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın. Ilık hale gelmesini bekleyin ve
1 kutu (200 ml) süt kremasını ekleyip, mikser ile 4-5 dakika kadar karıştırın.
Tatlının tamamlanması:
·
Bir servis tabağının
üzerine ayarlı pasta çemberini oturtun.
·
Kavurduğunuz
kadayıfların yarısını, kalıbın tabanına yayıp bastırın.
·
Pudingi kadayıfın
üzerine dökün ve düzeltin.
·
Kalan kadayıfı da pudingin
üzerine yayıp düzeltin.
·
En az 1 gece
buzdolabında bekletin.
·
Kalıptan çıkarın ve
üzerini ceviz, Antep fıstığı gibi malzemeler ile süsleyip servis yapın.