Kabak Tatlısı Tarifi



MALZEMELER:

·        2 kg bal kabağı (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)
·        3 su bardağı (540 gr) toz şeker (kabaklara eklenmek için)
·        2 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker (fırınlama işleminde kullanmak için)
·        Üstü İçin: Tercihe bağlı olarak dövülmüş ceviz / kaymak


YAPILIŞI:




·        Kabuğu soyulmuş, yıkanıp dilimlenmiş bal kabaklarının yeşil kısımlarını kesip çıkarın ve 2 parmak kalınlığında doğrayın.
·        Büyük bir tencerenin tabanına, bir kat bal kabağını dizin ve üzerine bir kat toz şeker serpin. Tekrar bir kat bal kabağı ve bir kat toz şeker esasıyla kabakların tamamını tencereye yerleştirip kapağını kapatın. Toplam 3 su bardağı kadar (540 gr) toz şeker kullanılacaktır.
·        Suyunu salması için, oda sıcaklığında bir gece bekletin. Böylece şekerin tamamı eriyecek ve kabak ile özdeş hale geleceği için ayrıca su eklemeye gerek kalmayacaktır.
·        Orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Kabakların fazla yumuşayıp dağılmaması için, ara sıra bir çatal ile sertliğini kontrol edin. Pişirme sırasında ilave edeceğiniz 8-10 damla limon suyu, tatlınızın daha parlak görünmesini ve şerbetinin daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır. Tencerenin kapağını açıp 10 dakika kadar daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın.
·       Tencerede pişen kabak tatlısının rengi daha açık, kıvamı daha sulu olur. Fırında pişen kabak tatlısının ise suyu çekilir, meyveleri karamelize olur. Karamel etkisi sağlamak için, kabakları fırın tepsisine yerleştirip suyunu üzerine dökün.
·       Üzerine 2 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker serpin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
·      Tercihinize bağlı olarak, dövülmüş ceviz ve/veya kaymak ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.