MALZEMELER:
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1,5 su bardağı (285 gr) toz şeker
- 3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı (200 ml) süt
- 3 su bardağı (330 gr) un
- 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
- 1 paket (5 gr) toz vanilya
- 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao
- 1 limon kabuğu rendesi
- 100 gr kuru üzüm
- 50 gr ceviz içi (iri dövülmüş)
- 140 gr bitter çikolata (küçük parçalar halinde kesilmiş)
YAPILIŞI:
(VİDEO TARİF)
- Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış 150 gr tereyağını koyun. 1,5 su bardağı (285 gr) toz şeker ilave edin ve krema haline gelene kadar iyice çırpın.
- 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 1 su bardağı (200 ml) süt ilave edip çırpma işlemine devam edin.
- Başka bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ve 3 yemek kaşığı (30 gr) kakaoyu birlikte eleyin.
- Unlu karışımı, diğer sıvı karışıma ekleyin ve mikserin düşük devrinde iyice karıştırın.
- Kek kalıbının içini margarin ile yağlayıp üzerine un serpin. Kalıbı ters çevirip fazla unu boşaltın.
- Hazırlanan hamurun 1/3’lük bölümünü kalıbın tabanına yayın. Kalan hamura 1 limon kabuğunun rendesini, 100 gr kuru üzümü, iri dövülmüş 50 gr ceviz içini ve küçük parçalar halinde kesilmiş 140 gr bitter çikolatayı ilave edin. Bir spatula ile alttan üste iyice karıştırıp, önceki karışımın üzerine yayıp düzeltin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 45 – 50 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak içinin piştiğinden emin olun.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakıp servis yapın.
Afiyet olsun.