Vanılyalı Cupcake Tarifi


Malzemeler
    
 Hamuru İçin:

  • 1 + 2/3 su bardağı  (190 gr) un
  • 1 tatlı kaşığı (6 gr) kabartma tozu
  • 1 paket (5 gr) vanilya
  • 1 çay kaşığı (2,5 gr) tuz
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (210 gr) toz şeker
  • 115 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik (180 ml) süt
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Kreması için:

  • 1,5 su bardağı (180 gr) pudra şekeri
  • 200 gram tuzsuz taze krem peynir
  • 1,5 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı  (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
 
YAPILIŞI




Keklerin Hazırlanması:
  • 1 + 2/3 su bardağı  (190 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (6 gr) kabartma tozunu, 1 paket (5 gr) vanilyayı ve 1 çay kaşığı (2,5 gr) tuzu bir kabın içine eleyin.
  • Ayrı bir kapta 115 gr oda sıcaklığında beklemiş tereyağını mikser ile karıştırın.
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (210 gr) toz şekeri parti parti ekleyerek mikser ile iyice karıştırın.
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik (180 ml) sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • 3 adet oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek ilave ederek iyice karıştırın.
  • Unlu karışımı, sıvı karışıma parti parti ekleyerek, spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
  • Karışımı kek kalıplarına, üstlerinde bir parmak boşluk bırakarak (pişince kabaran hamurun kalıptan taşmaması için) eşit olarak paylaştırın.
  • Önceden 180 derece ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirin.
Kremanın Hazırlanması:
  • Karıştırma kabına 200 gram tuzsuz taze krem peyniri ve 1,5 su bardağı (180 gr) pudra şekerini koyup, mikser ile karıştırın.
  • 1 çay kaşığı limon suyu,  1,5 yemek kaşığı (20 gr) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1 limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş) ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Hazırlanan kremayı, bir saat kadar buzdolabında bekletip, krema sıkma torbası yardımıyla keklerin üzerine sıkın.
Üzerlerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.