Malzemeler
Hamuru İçin:
Hamuru İçin:
- 1 + 2/3 su bardağı (190 gr) un
- 1 tatlı kaşığı (6 gr) kabartma tozu
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 1 çay kaşığı (2,5 gr) tuz
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (210 gr) toz şeker
- 115 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik (180 ml) süt
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Kreması için:
- 1,5 su bardağı (180 gr) pudra şekeri
- 200 gram tuzsuz taze krem peynir
- 1,5 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
- 1 paket (5 gr) toz vanilya
YAPILIŞI
Keklerin Hazırlanması:
- 1 + 2/3 su bardağı (190 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (6 gr)
kabartma tozunu, 1 paket (5 gr) vanilyayı ve 1 çay kaşığı (2,5 gr) tuzu
bir kabın içine eleyin.
- Ayrı bir kapta 115 gr oda sıcaklığında beklemiş tereyağını mikser ile
karıştırın.
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (210 gr) toz şekeri parti parti
ekleyerek mikser ile iyice karıştırın.
- 1 su bardağından 1 parmak eksik (180 ml) sütü ekleyip karıştırmaya
devam edin.
- 3 adet oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek ilave ederek iyice
karıştırın.
- Unlu karışımı, sıvı karışıma parti parti ekleyerek, spatula ile alttan
üste doğru karıştırın.
- Karışımı kek kalıplarına, üstlerinde bir parmak boşluk bırakarak (pişince
kabaran hamurun kalıptan taşmaması için) eşit olarak paylaştırın.
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirin.
Kremanın Hazırlanması:
- Karıştırma kabına 200 gram tuzsuz taze krem peyniri ve 1,5 su bardağı
(180 gr) pudra şekerini koyup, mikser ile karıştırın.
- 1 çay kaşığı limon suyu, 1,5 yemek kaşığı (20 gr) oda
sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1 limon
kabuğu rendesi (ince rendelenmiş) ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hazırlanan kremayı, bir saat kadar buzdolabında bekletip, krema sıkma
torbası yardımıyla keklerin üzerine sıkın.