MALZEMELER
- 3 su bardağı (300 gr) “pipette” tipi makarna
- 1 tatlı kaşığı (3 gr) tuz (makarna suyuna eklemek için)
- 4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağı
- 2 yemek kaşığı (28 gr) un
- 2,5 su bardağı (500 ml) süt
- 1 tatlı kaşığı (3 gr) tuz
- Karabiber
- 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- Üstü için: 1 su bardağı (50 gr) çekilmiş bayat ekmek içi
- 1,5 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı
YAPILIŞI
- 1 su bardağı (50 gr) rondoda çekilmiş bayat ekmek içini, fırın
tepsisine yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 3-5 dakika kadar
kızartın ve bir kaseye alın.
- Tencereye bol miktarda su koyun ve 1 tatlı kaşığı (3 gr) tuz atıp
kaynatın.
- 3 su bardağı (300 gr) “pipette” tipi makarnayı koyup 8 dakika haşlayın
ve suyunu süzün.
- Bir tencerede 4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağını eritin. 2 yemek kaşığı
(28 gr) elenmiş un ekleyip 1 dakika kadar kavurun.
- 2,5 su bardağı (500 ml) sütü, 1 tatlı kaşığı (3 gr) tuzu ve karabiberi
ilave edip, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Derin bir karıştırma
kabına aktarın.
- Süzdüğünüz makarnaları ve 250 gr. rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip,
iyice harmanlayın.
- Bir borcamın içini margarin ile yağlayın ve hazırladığınız malzemeyi
yayıp, spatula ile üzerini düzeltin.
- Kızarttığınız ekmek kıtırlarına, 1,5 yemek kaşığı (20 gr) eritilmiş
tereyağı ekleyip karıştırın ve makarnaların üzerine yayın.
- Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25-30 dakika kadar pişirip
servis yapın.