Kıtırlı ve Kaşarlı Fırın Makarna Tarifi


MALZEMELER

  • 3 su bardağı (300 gr) “pipette” tipi makarna
  • 1 tatlı kaşığı (3 gr) tuz (makarna suyuna eklemek için)
  • 4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağı
  • 2 yemek kaşığı (28 gr) un
  • 2,5 su bardağı (500 ml) süt
  • 1 tatlı kaşığı (3 gr) tuz
  • Karabiber
  • 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Üstü için: 1 su bardağı (50 gr) çekilmiş bayat ekmek içi
  • 1,5 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı

YAPILIŞI




  • 1 su bardağı (50 gr) rondoda çekilmiş bayat ekmek içini, fırın tepsisine yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 3-5 dakika kadar kızartın ve bir kaseye alın.
  • Tencereye bol miktarda su koyun ve 1 tatlı kaşığı (3 gr) tuz atıp kaynatın.
  • 3 su bardağı (300 gr) “pipette” tipi makarnayı koyup 8 dakika haşlayın ve suyunu süzün.
  • Bir tencerede 4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağını eritin. 2 yemek kaşığı (28 gr) elenmiş un ekleyip 1 dakika kadar kavurun.
  • 2,5 su bardağı (500 ml) sütü, 1 tatlı kaşığı (3 gr) tuzu ve karabiberi ilave edip, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Derin bir karıştırma kabına aktarın.
  • Süzdüğünüz makarnaları ve 250 gr. rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayın.
  • Bir borcamın içini margarin ile yağlayın ve hazırladığınız malzemeyi yayıp, spatula ile üzerini düzeltin.
  • Kızarttığınız ekmek kıtırlarına, 1,5 yemek kaşığı (20 gr) eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın ve makarnaların üzerine yayın.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25-30 dakika kadar pişirip servis yapın. 
Afiyet olsun.