MALZEMELER
Keki İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
- 1 su bardağı (120 gr) un
- 1 paket (10 gr) kabartma tozu
- 1 paket (5 gr) vanilya
Keki Islatmak İçin:
- 2,5 su bardağı (500 ml) süt
- 1/2 su bardağı (85 gr) toz şeker
Muhallebisi için:
- 5 su bardağı (1 litre) süt
- 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu (65 gr) un
- 2 yemek kaşığı (35 gr) nişasta
- 1 paket (5 gr) vanilya
- 1 paket (75 gr) toz kremşanti
Süslemek için:
- Hindistan cevizi
- İsteğe bağlı olarak: çekilmiş ceviz/fındık/Antep fıstığı, taze
meyveler
YAPILIŞI
Kekin hazırlanması:
- 4 adet yumurta ve 1 su bardağı (175 gr) toz şekeri, krema haline
gelinceye kadar, mikserin en yüksek devrinde iyice karıştırın.
- Karıştırma kabına 1 su bardağı (120 gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma
tozunu ve 1 paket (5 gr) vanilyayı birlikte eleyip karıştırın.
- Hazırlanan unlu karışımı, yumurtalı karışıma kısım kısım
ekleyip karıştırın.
- Dikdörtgen borcamı sıvı yağ ile yağlayın ve hazırlanan karışımı
borcama döküp yayın.
- Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirin ve
kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun.
- İlk sıcaklığının geçmesi için oda sıcaklığında 10-15 dakika kadar
soğumaya bırakın.
- 2,5 su bardağı (500 ml) süte, ½ su bardağı (85 gr) şeker ilave edin ve
karıştırarak eritin. Kekin üzerine yavaş yavaş gezdirerek dökün.
Muhallebinin hazırlanması:
- 5 su bardağı (1 litre) sütü, 1 su bardağı (175 gr) toz şekeri, 3 yemek
kaşığı (65 gr) unu ve 2 yemek kaşığı (35 gr) nişastayı koyun ve sürekli karıştırarak
pişirin. Ocaktan almaya yakın, 1 paket (5 gr) vanilyayı ekleyin ve
soğumaya bırakın.
- Muhallebi ılık hale gelince, 1 paket (75 gr) toz kremşantiyi ekleyip,
3-4 dakika kadar mikser ile karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.
Pastanın hazırlanması:
- Sütle ıslattığınız kekin üzerine kremayı yayıp düzeltin ve bir gece
buzdolabında bekletin.
- Üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin. Meyvelerle süsleyip
servis yapın.
Afiyet olsun.