Gelin Pastası Tarifi


MALZEMELER

Keki İçin:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
  • 1 su bardağı (120 gr) un
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
  • 1 paket (5 gr) vanilya
Keki Islatmak İçin:
  • 2,5 su bardağı (500 ml) süt
  • 1/2 su bardağı (85 gr) toz şeker
Muhallebisi için:
  • 5 su bardağı (1 litre) süt
  • 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu (65 gr) un
  • 2 yemek kaşığı (35 gr) nişasta
  • 1 paket (5 gr) vanilya
  • 1 paket (75 gr) toz kremşanti
Süslemek için:
  • Hindistan cevizi
  • İsteğe bağlı olarak: çekilmiş ceviz/fındık/Antep fıstığı, taze meyveler


YAPILIŞI





Kekin hazırlanması:

  • 4 adet yumurta ve 1 su bardağı (175 gr) toz şekeri, krema haline gelinceye kadar, mikserin en yüksek devrinde iyice karıştırın.
  • Karıştırma kabına 1 su bardağı (120 gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) vanilyayı birlikte eleyip karıştırın.
  • Hazırlanan unlu karışımı,  yumurtalı karışıma kısım kısım ekleyip karıştırın.
  • Dikdörtgen borcamı sıvı yağ ile yağlayın ve hazırlanan karışımı borcama döküp yayın.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirin ve kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun.
  • İlk sıcaklığının geçmesi için oda sıcaklığında 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın.
  • 2,5 su bardağı (500 ml) süte, ½ su bardağı (85 gr) şeker ilave edin ve karıştırarak eritin. Kekin üzerine yavaş yavaş gezdirerek dökün.

Muhallebinin hazırlanması:

  • 5 su bardağı (1 litre) sütü, 1 su bardağı (175 gr) toz şekeri, 3 yemek kaşığı (65 gr) unu ve 2 yemek kaşığı (35 gr) nişastayı koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın, 1 paket (5 gr) vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Muhallebi ılık hale gelince, 1 paket (75 gr) toz kremşantiyi ekleyip, 3-4 dakika kadar mikser ile karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Pastanın hazırlanması: 
  • Sütle ıslattığınız kekin üzerine kremayı yayıp düzeltin ve bir gece buzdolabında bekletin.
  • Üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin. Meyvelerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.