Kakaolu Klasik Kek Tarifi



MALZEMELER

·        125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·        1,5 su bardağı (285 gr) toz şeker

·        3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 su bardağı (200 ml) süt

·        3 su bardağı (330 gr) un

·        1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        3 yemek kaşığı (30 gr) kakao

 

HAZIRLANMASI

(Video tarifi izleyin)

 


·        Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı ve 1,5 su bardağı (285 gr) toz şekeri bir karıştırma kabına koyun. Mikser ile önce yavaş, sonra hızlı devirde, krema haline gelene kadar karıştırın.

·        Oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurtayı, tek tek karışıma ekleyip, karıştırmaya devam edin.

·        1 su bardağı (200 ml) süt ekleyin ve karışım tamamen özdeş hale gelene kadar çırpmaya devam edin.

·         Başka bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı eleyin.

·        Unlu karışımı, sıvı karışıma parti parti ekleyin ve mikserin hamur ucu ile, düşük devirde iyice karıştırın. Daha sonra, bir spatula ile alttan üste karıştırmaya devam edin ve böylece kek hamurunun havalanmasını sağlayın.

·        Hazırlanan hamurun yaklaşık 1/3’ünü başka bir kaba aktarın ve 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao ekleyip, hamur ile özdeş hale gelene kadar, spatula ile alttan üste karıştırın.

·       İçi margarin ile yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına, önce sade hamur karışımını boşaltıp yayın. Bir spatula ile yayıp, üzerini düzleyin. Kakaolu hamur karışımını da, kalıbın kenarlarından 2-3 parmak boşluk kalacak şekilde, merkeze yakın bir daire şeklinde kalıbın içine yayıp düzeltin. Kakaolu hamur ile sade hamur arasında bir kürdan gezdirerek şekiller oluşturun.

·        Kalıbın tabanını mutfak tezgahına 5-6 kez hafifçe vurarak,  hamurun kalıba iyice yerleşmesini sağlayın.

·        Önceden 180° C ısıtılan fırında 45 - 50 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak tamamen piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz çıkmalıdır).

·        Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 


Afiyet olsun.