·Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı ve
1,5 su bardağı (285 gr) toz şekeri bir karıştırma kabına koyun. Mikser ile önce
yavaş, sonra hızlı devirde, krema haline gelene kadar karıştırın.
·Oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurtayı, tek
tek karışıma ekleyip, karıştırmaya devam edin.
·1 su bardağı (200 ml) süt ekleyin ve karışım
tamamen özdeş hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
· Başka bir karıştırma kabına 3 su bardağı
(330 gr) unu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz
vanilyayı eleyin.
·Unlu karışımı, sıvı karışıma parti parti
ekleyin ve mikserin hamur ucu ile, düşük devirde iyice karıştırın. Daha sonra,
bir spatula ile alttan üste karıştırmaya devam edin ve böylece kek hamurunun
havalanmasını sağlayın.
·Hazırlanan hamurun yaklaşık 1/3’ünü başka bir
kaba aktarın ve 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao ekleyip, hamur ile özdeş hale
gelene kadar, spatula ile alttan üste karıştırın.
·İçi margarin ile yağlanmış ve un
serpilmiş kek kalıbına, önce sade hamur karışımını boşaltıp yayın. Bir spatula
ile yayıp, üzerini düzleyin. Kakaolu hamur karışımını da, kalıbın kenarlarından
2-3 parmak boşluk kalacak şekilde, merkeze yakın bir daire şeklinde kalıbın
içine yayıp düzeltin. Kakaolu hamur ile sade hamur arasında bir kürdan
gezdirerek şekiller oluşturun.
·Kalıbın tabanını mutfak tezgahına 5-6 kez
hafifçe vurarak, hamurun kalıba iyice yerleşmesini sağlayın.
·Önceden 180° C ısıtılan fırında 45 - 50 dakika
pişirin ve kürdan testi yaparak tamamen piştiğinden emin olun (keke batırılan
kürdan temiz çıkmalıdır).