MALZEMELER
Pasta
keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı
(180 gr) toz şeker
- 1,5 su bardağı
(180 gr) un
- 1 paket (10 gr)
kabartma tozu
- 1 paket (5 gr)
toz vanilya
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı
(25 gr) kakao
- 3/4 su bardağı
(150 ml) süt
- 1,5 yemek kaşığı
(8 gr) çözünür (instant) kahve
- 1 yemek kaşığı (10 gr) kakao
- 140 gr bitter çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
- 70 gr sütlü çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
- 1 yemek kaşığı (15 gr) tereyağı
- 2 küçük kutu (400 ml) süt kreması
- 1,5 yemek kaşığı (25 gr) pudra şekeri
Üzerini süslemek için:
HAZIRLANMASI
- 65 gr beyaz çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
- 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması
- Karıştırma
kabında, 4 adet yumurta ve 1 su bardağı (180 gr) toz şekeri mikser
ile çırpın.
- 1,5 su bardağı
(180 gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu, 1 paket (5 gr) toz
vanilyayı, 1 tutam tuzu ve 3 yemek kaşığı (25 gr) kakaoyu bir kaba eleyin
ve yumurtalı karışıma kısım kısım ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
- 24 cm çapındaki
kek kalıbını yağlayın ve içine pişirme kağıdı koyun.
- Hazırladığınız
karışımı kek kalıbına döküp düzeltin ve önceden 180°C ısıtılan
fırında 25-30 dakika pişirin.
- Kürdan testi
yapıp iyice piştiğinden emin olun ve soğumaya bırakın.
- Pişirme kabına
3/4 su bardağı (150 ml) süt, 1,5 yemek kaşığı (8 gr) çözünür (instant)
kahve ve 1 yemek kaşığı (10 gr) kakao koyup, kaynayıncaya kadar ocakta
karıştırın. Bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın.
- Isıya dayanıklı
bir kaseye, 140 gr bitter çikolata, 70 gr sütlü çikolata ve 1 yemek kaşığı
(15 gr) tereyağı koyun ve 2 parmak kadar su koyulan bir pişirme kabının
üzerine oturtup karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.
- 400 ml süt
kreması ve 1,5 yemek kaşığı (25 gr) pudra şekerini koyu bir kıvam alıncaya
kadar 5-6 dakika mikser ile çırpın ve oda sıcaklığında soğuyan erimiş
çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırın.
- Soğuyan keki kek
kalıbından çıkarıp servis tabağına alın. Çevresine pişirme kağıdı koyun ve
ayarlı pasta çemberinin içine yerleştirin.
- Bir kürdan ya da
çatal ile soğuyan kekin üzerinde minik delikler oluşturun ve soğuyan
şurubu gezdirerek dökmek suretiyle kekin her tarafını ıslatın.
- Çikolatalı kremayı kekin üzerine yayıp düzeltin ve 1 gece buzdolabında bekletin.
- Pastanın üzerini süslemek için, küçük parçalara bölünmüş 65 gr beyaz çikolataya 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması ilave edin ve bein marie usulü eritin. Soğuyunca, çok ince uçlu bir krema sıkma torbasına doldurup, pastanın üzerine sıkmak suretiyle şekiller oluşturun.
Afiyet
olsun.