Despacito Pasta Tarifi



MALZEMELER



Pasta keki için: 
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı (180 gr) toz şeker
  • 1,5 su bardağı (180 gr) un
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı (25 gr) kakao
 Pastayı ıslatmak için: 
  • 3/4 su bardağı (150 ml) süt
  • 1,5 yemek kaşığı (8 gr) çözünür (instant) kahve
  • 1 yemek kaşığı (10 gr) kakao 
     Çikolatalı mousse krema için:
  • 140 gr bitter çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
  • 70 gr sütlü çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
  • 1 yemek kaşığı (15 gr) tereyağı
  • 2 küçük kutu (400 ml) süt kreması
  • 1,5 yemek kaşığı (25 gr) pudra şekeri
     Üzerini süslemek için:
  • 65 gr beyaz çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
  • 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması

   HAZIRLANMASI



  • Karıştırma kabında, 4 adet yumurta ve 1 su bardağı (180 gr) toz şekeri mikser ile çırpın.
  • 1,5 su bardağı (180 gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı, 1 tutam tuzu ve 3 yemek kaşığı (25 gr) kakaoyu bir kaba eleyin ve yumurtalı karışıma kısım kısım ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
  • 24 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın ve içine pişirme kağıdı koyun.
  • Hazırladığınız karışımı kek kalıbına döküp düzeltin ve önceden 180°C ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Kürdan testi yapıp iyice piştiğinden emin olun ve soğumaya bırakın.
  • Pişirme kabına 3/4 su bardağı (150 ml) süt, 1,5 yemek kaşığı (8 gr) çözünür (instant) kahve ve 1 yemek kaşığı (10 gr) kakao koyup, kaynayıncaya kadar ocakta karıştırın.  Bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın.
  • Isıya dayanıklı bir kaseye, 140 gr bitter çikolata, 70 gr sütlü çikolata ve 1 yemek kaşığı (15 gr) tereyağı koyun ve 2 parmak kadar su koyulan bir pişirme kabının üzerine oturtup karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.  
  • 400 ml süt kreması ve 1,5 yemek kaşığı (25 gr) pudra şekerini koyu bir kıvam alıncaya kadar 5-6 dakika mikser ile çırpın ve oda sıcaklığında soğuyan erimiş çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırın.
  • Soğuyan keki kek kalıbından çıkarıp servis tabağına alın. Çevresine pişirme kağıdı koyun ve ayarlı pasta çemberinin içine yerleştirin.
  • Bir kürdan ya da çatal ile soğuyan kekin üzerinde minik delikler oluşturun ve soğuyan şurubu gezdirerek dökmek suretiyle kekin her tarafını ıslatın.
  • Çikolatalı kremayı kekin üzerine yayıp düzeltin ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Pastanın üzerini süslemek için, küçük parçalara bölünmüş 65 gr beyaz çikolataya 3 yemek kaşığı (40 ml) süt kreması ilave edin ve bein marie usulü eritin. Soğuyunca, çok ince uçlu bir krema sıkma torbasına doldurup, pastanın üzerine sıkmak suretiyle şekiller oluşturun.

Afiyet olsun.