Çikolatalı Pastane Açması Tarifi


MALZEMELER

-         Hamuru için:

·         1 çay bardağı (100 ml) ılık su
·         1 çay bardağı (100 ml) ılık süt
·         2 yemek kaşığı (27 gr) toz şeker
·         2 paket (20 gr) instant kuru maya
·         3 su bardağı (335 gr) un
·         1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuz
·         1/3 çay bardağı (35 ml) sıvı yağ

-         Hamuru açmak için:  1/4 çay bardağı (25 ml) sıvı yağ
-         Bezelerin içine sürmek için: 5 tatlı kaşığı (25 gr) margarin
-         İçine koymak için: 1 su bardağı (145 gr) damla çikolata
-         Üstü için: 1 adet yumurta sarısı ve biraz susam


YAPILIŞI





·         Bir kaba, 1 çay bardağı (100 ml) ılık su, 1 çay bardağı (100 ml) ılık süt ve 2 yemek kaşığı (27 gr) toz şeker koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. 2 paket (20 gr) instant kuru mayayı ekleyip 10 dakika bekletin.
·         Karıştırma kabına, 3 su bardağı (335 gr) unu ve 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuzu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp, hazırlanan mayalı karışımı ve 1/3 çay bardağı (35 ml) sıvı yağı koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
·         Kabın içini biraz sıvı yağ ile yağlayın ve hamuru içine koyup üzerini örtün. 1 saat mayalanmaya bırakın.
·         Mayalanan hamuru mutfak tezgahının üzerinde kısa süre yoğurun;  5 eşit parça halinde kesip, tezgahta yuvarlayarak bezeler oluşturun.
·         Tezgahı sıvı yağ ile yağlayın. Parmak uçlarınızı da biraz yağlayıp, parmak uçlarınızla bastırarak, her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı (5’er gr) margarin sürüp 10 dakika daha dinlenmeye bırakın.
·         Hamurlarınızı avuç içinizle bastırarak dikdörtgen şeklinde inceltin ve üstlerine damla çikolata serpiştirip, rulolar yapın.
·         Ruloları iki ucundan tutup örgü şeklinde bükün; simit şekli verip, uçlarını yapıştırın. Tepsiye dizin ve üzerlerine, bastırmadan yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
·         Önceden 180°C ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.