MALZEMELER
-
Hamuru için:
·
1 çay bardağı (100 ml) ılık su
·
1 çay bardağı (100 ml) ılık süt
·
2 yemek kaşığı (27 gr) toz şeker
·
2 paket (20 gr) instant kuru maya
·
3 su bardağı (335 gr) un
·
1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuz
·
1/3 çay bardağı (35 ml) sıvı yağ
-
Hamuru açmak için: 1/4 çay bardağı (25 ml) sıvı yağ
-
Bezelerin içine sürmek için: 5 tatlı kaşığı (25 gr) margarin
-
İçine koymak için: 1 su
bardağı (145 gr) damla çikolata
-
Üstü için: 1
adet yumurta sarısı ve biraz susam
YAPILIŞI
·
Bir kaba, 1 çay bardağı (100 ml) ılık su,
1 çay bardağı (100 ml) ılık süt ve 2 yemek kaşığı (27 gr) toz şeker koyup,
şeker eriyene kadar karıştırın. 2 paket (20 gr) instant kuru mayayı ekleyip 10
dakika bekletin.
·
Karıştırma kabına, 3 su bardağı (335 gr) unu
ve 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) tuzu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp, hazırlanan
mayalı karışımı ve 1/3 çay bardağı (35 ml) sıvı yağı koyun. Kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
·
Kabın içini biraz sıvı yağ ile yağlayın ve
hamuru içine koyup üzerini örtün. 1 saat mayalanmaya bırakın.
·
Mayalanan hamuru mutfak tezgahının üzerinde
kısa süre yoğurun; 5 eşit parça halinde
kesip, tezgahta yuvarlayarak bezeler oluşturun.
·
Tezgahı sıvı yağ ile yağlayın. Parmak
uçlarınızı da biraz yağlayıp, parmak uçlarınızla bastırarak, her bir bezeyi çay
tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı (5’er gr) margarin sürüp
10 dakika daha dinlenmeye bırakın.
·
Hamurlarınızı avuç içinizle bastırarak dikdörtgen
şeklinde inceltin ve üstlerine damla çikolata serpiştirip, rulolar yapın.
·
Ruloları iki ucundan tutup örgü şeklinde
bükün; simit şekli verip, uçlarını yapıştırın. Tepsiye dizin ve üzerlerine, bastırmadan
yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
·
Önceden 180°C ısıtılan fırında 30-35
dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.