MALZEMELER:
- 135 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker
- 3 yemek kaşığı (75 gr) bal
- 1 çay kaşığı (1,5 gr) tuz
- 2 adet yumurtanın akı ve 1 yumurtanın sarısı
- 3 tatlı kaşığı (15 gr) taze zencefil (rendelenecek)
- 2,5 su bardağı (270 gr) kek unu
- ½ paket (5 gr) kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı (3 gr) tarçın
YAPILIŞI:
- Karıştırma kabına 135 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) koyun ve bir spatula ile iyice ezin.
- 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı (75 gr) bal ve 1 çay kaşığı (1,5 gr) tuz ekleyip, krema haline gelene kadar mikser ile iyice karıştırın.
- Ayrı bir kapta 2 adet yumurtanın akı ve 1 yumurtanın sarısını çırpın. Kısım kısım karışıma ekleyip çırpın.
- Taze zencefilden, 3 tatlı kaşığı (15 gr) kadar rendeleyip karışıma ilave edin.
- Başka bir kaba, 2,5 su bardağı (270 gr) kek ununu, ½ paket (5 gr) kabartma tozu ve 1/2 tatlı kaşığı (3 gr) tarçını eleyip karıştırın. Önceden hazırladığınız karışıma kısım kısım ekleyip, mikserin hamur karıştırma ucu ile karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru, bir streç filme sarın ve elinizle bastırarak disk haline getirin. Derin dondurucuya koyup, 1 saat bekletin.
- Dondurucudan alıp streç filmi çıkarın. Tezgaha biraz un serpin ve hamurun üzerine streç film ya da buzdolabı poşeti koyup, merdane ile açarak iyice inceltin.
- Hamuru kurabiye kalıpları ile kesip, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden 180°C ısıtılan fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri bir tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Kurabiyelerin üzerini süslemek isterseniz, 1 su bardağı pudra şekeri ile 2 yemek kaşığı limon suyunu karıştırıp, krema sıkma aparatı ile desenler yapabilirsiniz.