Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi



MALZEMELER:

  • 135 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker
  • 3 yemek kaşığı (75 gr) bal
  • 1 çay kaşığı (1,5 gr) tuz
  • 2 adet yumurtanın akı ve 1 yumurtanın sarısı
  • 3 tatlı kaşığı (15 gr) taze zencefil (rendelenecek)
  • 2,5 su bardağı (270 gr) kek unu
  • ½ paket (5 gr) kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı (3 gr) tarçın

YAPILIŞI:



  • Karıştırma kabına 135 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) koyun ve bir spatula ile iyice ezin.
  • 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı (75 gr) bal ve 1 çay kaşığı (1,5 gr) tuz ekleyip, krema haline gelene kadar mikser ile iyice karıştırın.
  • Ayrı bir kapta  2 adet yumurtanın akı ve 1 yumurtanın sarısını çırpın. Kısım kısım karışıma ekleyip çırpın.
  • Taze zencefilden, 3 tatlı kaşığı (15 gr) kadar rendeleyip karışıma ilave edin.
  • Başka bir kaba, 2,5 su bardağı (270 gr) kek ununu, ½ paket (5 gr) kabartma tozu ve 1/2 tatlı kaşığı (3 gr) tarçını eleyip karıştırın. Önceden hazırladığınız karışıma kısım kısım ekleyip, mikserin hamur karıştırma ucu ile karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru, bir streç filme sarın ve elinizle bastırarak disk haline getirin. Derin dondurucuya koyup, 1 saat bekletin.
  • Dondurucudan alıp streç filmi çıkarın. Tezgaha biraz un serpin ve hamurun üzerine streç film ya da buzdolabı poşeti koyup, merdane ile açarak iyice inceltin.
  • Hamuru kurabiye kalıpları ile kesip, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden 180°C ısıtılan fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri bir tel üzerinde soğumaya bırakın.
  • Kurabiyelerin üzerini süslemek isterseniz, 1 su bardağı pudra şekeri ile 2 yemek kaşığı limon suyunu karıştırıp, krema sıkma aparatı ile desenler yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.