Muzlu Malaga Pastası Tarifi


MALZEMELER

Kek malzemeleri:
  • 2 adet yumurta
  • ¾ su bardağı (135 gr) toz şeker
  • 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt
  • 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı (120 gr) un
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) kakao
İtalyan kreması malzemeleri:
  • 2 adet yumurta (akları ile sarılarını ayırın)
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 çay bardağı (140 gr) toz şeker
  • ½ çay bardağı (40 ml) su
  • 225 gr tereyağı (ince karelere bölünmüş/oda sıcaklığında)
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
 Diğer malzemeler: 
  • 14 adet küçük boy muz
  • 280 gr sütlü çikolata
  • 1 kutu (200 ml) süt kreması
  • 1 su bardağı kadar fındık kırığı (1/4’ü çikolata sosuna karıştırmak için; kalanı pastaların kenarlarına yapıştırmak için)

YAPILIŞI




Pasta kekinin hazırlanması:
  • Bir karıştırma kabına 2 adet yumurta ve ¾ su bardağı (135 gr) toz şekeri koyun ve mikser ile karıştırın.
  • 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt ve 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Başka bir karıştırma kabına, 1 su bardağı (120 gr) un, 1 paket (5 gr) toz vanilya, 1 paket (10 gr) kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı (20 gr) kakaoyu birlikte eleyin.
  • Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip, mikserin en düşük hızında tamamen özdeş hale gelene kadar karıştırın.
  • Hazırlanan karışımı, tabanına pişirme kağıdı serilmiş borcam’a dökün (boyutları: 27 cm x 40 cm) ve her taraf aynı yükseklikte olacak şekilde yayın.
  • Önceden 180°C ısıtılan fırında 25 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekin üzerine başka bir pişirme kağıdı koyun ve tersini çevirip, altıdaki kağıdı sıyırın. 
  • Bıçakla önce eğri kenarları kesip düzeltin; sonra, 4 cm x 12 cm boyutlarında dikdörtgen dilimler halinde kesin (bende 14 parça çıktı).
İtalyan kremasının hazırlanması:
  • Karıştırma kabına, 2 adet yumurtanın aklarını koyup çırpın.  2-3 damla limon suyu ve 1 tutam tuz ilave edip, mikserin önce yavaş, sonra hızlı devrinde karıştırın. Yarım çay bardağı kadar (40 gr) toz şekeri azar azar ekleyip, koyu kıvamlı bir köpük oluşana kadar mikserin en hızlı devrinde karıştırın.
  • Pişirme kabına 1 çay bardağı (100 gr) toz şekeri ve ½ çay bardağı (40 ml) suyu koyun ve orta ateşte kaynatın. Kaynayan şurubu, önceden hazırlanan karışıma ip gibi akıtarak mikserin yavaş devrinde karıştırın. Akıtma işlemi bitince, mikseri hızlı devire alıp koyu bir köpük halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyunca, ince dilimler halinde kesilmiş oda sıcaklığındaki 225 gr tereyağını, tek tek ilave edip özdeş hale gelene kadar karıştırın. Son olarak, 1 paket (5 gr) toz vanilya ilave edin.
Pastaların hazırlanması:
  • Muzları kek dilimlerinin boyutunda kesin ve “C” harfi şeklinde hafifçe bükün.
  • Kremayı sıkma torbasına koyun ve keklerin üzerine bir miktar sıkıp, her bir dilimin üzerine bir muz yerleştirin. Kenarlarını krema ile doldurun ve muzlara verilen “C” şeklini bozmayacak şekilde düzgünce sıvayın. Sıvama işlemi bitince derin dondurucuya koyup 10- 15 dakika bekletin.
  • Bir pişirme kabına 2 parmak kadar su koyun. Üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun (kasenin tabanı suya değmesin). Kasenin içine 280 gr sütlü çikolata ve 1 kutu (200 ml) süt kreması koyun ve orta ateşte karıştırarak çikolatayı eritin. Ocaktan alıp ½ çay bardağı kadar fındık kırığı ekleyip karıştırın. Biraz ılınmasını bekleyin.
  • Borcam’ın üzerine bir ızgara teli koyun ve pastaları derin dondurucudan alıp telin üzerine yerleştirin. Oda sıcaklığında ılınan  çikolatayı pastaların üzerine akıtın ve kenarlarına fındık kırığı yapıştırın.
  • Buzdolabında 4-5 saat bekletip servis yapın.
Afiyet olsun.