Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi


   MALZEMELER

  • 2 su bardağı (330 gr) köftelik ince bulgur
  • 2 su bardağı (400 ml) sıcak su
  • 1 su bardağı (120 gr) un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz / kırmızı pul biber / kimyon / karabiber
  • 350 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kuru nane
  • Maydanoz (ince kıyılmış)

YAPILIŞI

  
  • Derin bir karıştırma kabına 2 su bardağı (330 gr) köftelik ince bulguru koyup, üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün. Üzerini kapatıp yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika bekletin.
  • 1 su bardağı (120 gr) un, 1 adet yumurta, tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve karabiber ekleyip iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz bulgurlu karışımdan küçük parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak minik top köfteler oluşturun. Yuvarlama işleminde kolaylık sağlamak için, ara sıra parmaklarınızı su dolu bir kaba batırıp ıslatmalısınız.
  • Bir tencereye 7 bardak su doldurup kaynatın. Tuz ekleyip, hazırlanan köfteleri 10-15 dakika kadar haşlayın ve delikli bir kepçe ile suyunu süzüp bir tabağa koyun.  
  • 350 gram yoğurda, 3 diş rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
  • Bir pişirme kabına  ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı koyup ısıtın. 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip 1 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine yayıp salçalı sosu üzerine dökün.
  • Kuru nane ve ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.