MALZEMELER
- 2 su bardağı (330 gr) köftelik ince bulgur
- 2 su bardağı (400 ml) sıcak su
- 1 su bardağı (120 gr) un
- 1 adet yumurta
- Tuz / kırmızı pul biber / kimyon / karabiber
- 350 gr yoğurt
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kuru nane
- Maydanoz (ince kıyılmış)
YAPILIŞI
- Derin bir karıştırma kabına 2 su bardağı (330 gr) köftelik ince bulguru koyup, üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün. Üzerini kapatıp yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika bekletin.
- 1 su bardağı (120 gr) un, 1 adet yumurta, tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve karabiber ekleyip iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz bulgurlu karışımdan küçük parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak minik top köfteler oluşturun. Yuvarlama işleminde kolaylık sağlamak için, ara sıra parmaklarınızı su dolu bir kaba batırıp ıslatmalısınız.
- Bir tencereye 7 bardak su doldurup kaynatın. Tuz ekleyip, hazırlanan köfteleri 10-15 dakika kadar haşlayın ve delikli bir kepçe ile suyunu süzüp bir tabağa koyun.
- 350 gram yoğurda, 3 diş rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
- Bir pişirme kabına ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı koyup ısıtın. 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip 1 dakika kadar karıştırarak pişirin.
- Sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine yayıp salçalı sosu üzerine dökün.
- Kuru nane ve ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.