MALZEMELER:
Hamuru
için:
- 2,5 su bardağı (280 gr) un
- 1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya
- 2 yemek kaşığı (25 gr) toz şeker
- ½ tatlı kaşığı (3 gr) tuz
- 3 yemek kaşığı (45 gr) tereyağı
- 1+1/4 çay bardağı (125 ml) ılık süt
- 1 adet yumurta
İçi
ve üstü için :
- 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 100 gr mozarella peyniri (küçük doğranmış)
- 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı
- 2 yemek kaşığı taze kekik (ince kıyılmış)
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı (üstüne sürmek için)
YAPILIŞI
:
- Bir kabın içinde, 1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya, 2 yemek kaşığı (25 gr) toz şeker ve 1 + ¼ çay bardağı (125 ml) ılık sütü karıştırın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp, 10 dakika bekletin.
- 1 adet yumurtayı çırpın ve 3 yemek kaşığı (45 gr) tereyağını eritin.
- Karıştırma kabına 2,5 su bardağı (280 gr) un ve ½ tatlı kaşığı (3 gr) tuzu eleyin ve yukarıdaki diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
- Yoğurulan hamuru zeytinyağı ile yağlanmış bir kaba koyup, üzerini streç film ile kapatın. 2 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru, biraz un serpilen pişirme kağıdının üzerine koyup, hamurun üzerine de bir streç film yayın. Merdane yardımı ile yuvarlak bir hamur açın.
- Karıştırma kabına 2 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağı koyup, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik, 3 diş ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
- Hazırlanan sosun 1 yemek kaşığı kadarını ayırın ve kalanı bir fırça yardımı ile hamurun üzerine yayın.
- Hamurun kenarlarında 2-3 cm boşluk kalacak şekilde peynirleri serpin.
- Pişirme kağıdının bir ucunu kaldırıp, hamurun 1/3 bölümünü tabanın üzerine katlayın. Diğer ucu da kaldırıp katlanan parçanın üzerine kapatın. Elinizle hamura somun biçimi verin.
- Fırın tepsisine başka bir pişirme kağıdı serin ve hazırlanan hamuru ters çevirip, tepsiye aktarın (önceden sarılmış olan pişirme kağıdını çıkarın).
- Üzerine 1 yumurta sarısı sürün ve ayırmış olduğunuz sosu da fırça ile hamurun üzerine yayın.
- Hamurun üzerinde bir bıçak ile birbirine paralel kesikler oluşturun.
- Önceden 180°C ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.