Meyveli Puf Pasta Tarifi



MALZEMELER :

Hamuru için:

·        2,5 çay bardağı (145 gr) elenmiş un
·        4 adet yumurta
·        1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt
·        1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su
·        8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağı - küp küp kesilmiş (oda sıcaklığında)
·        1 çay kaşığı (3 gr) tuz

Kreması için:

·        3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası
·        3 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri
·        1 çay bardağı (100 ml) süt
·        2 adet yumurta
·        1 su bardağı + 2 yemek kaşığı (220 ml) süt
·        3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker
·        1 tutam tuz
·        3 yemek kaşığı (45 gr) soğuk tereyağı
·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        Tercihe bağlı olarak: 4-5 adet çilek, 1 kivi, 1 muz

YAPILIŞI :




Hamurun Hazırlanması:

·        Karıştırma kabına 2,5 çay bardağı (145 gr) unu eleyin.
·        4 adet yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
·        Pişirme kabına 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt, 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su, 8 yemek kaşığı (115 gr) oda sıcaklığında tereyağını ve 1 çay kaşığı (3 gr) tuzu koyup karıştırın. Ocağa koyun ve orta ateşte kaynatın.
·        Kaynayınca,  2,5 çay bardağı (145 gr) elenmiş unu bir seferde ekleyin ve tahta bir kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanıp, pişirme kabının tabanına yapışmayan bir kıvam aldığında ateşten alın (dibinin tutmamasına dikkat edin).
·        Pişen hamura, çırpılmış yumurtaları kısım kısım ekleyerek mikserin en düşük devrinde iyice karıştırarak soğutun.
·        Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin ve hazırlanan yumuşak hamuru, krema sıkma torbası ile, her biri yaklaşık 3 cm çapında ve 20 gr ağırlığında kubbeler şeklinde ve aralıklı olarak sıkın (fırında 3-4 kat hacim kazanacağından birbirine yapışmaması için).
·        Parmağınızı suya batırıp hamurun sivri kalmış uçlarını düzeltin ve nemli kalmaları için üzerine hafifçe su serpin.
·        Önceden 200 derece C 'ye ısıtılan fırında 25 dakika pişirin ve kabarmalarını izleyin. Hamurlar iyice kabarıp üstleri hafif kahverengileşmeye başlayınca, ısıyı 175 derece C'ye düşürün ve 10 dakika daha pişirip fırından alın.
·        İyice pişen hamurların iki ucuna, sivri uçlu bir bıçak ya da uzun bir kürdan ile minik birer delik açın.
·        İçlerinin iyice kuruması için, ısısı kapatılan fırına hamurlarınızı tekrar koyun ve kapağını biraz aralık bırakıp 10 dakika daha fırında bekletin.
·         Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Kremanın Hazırlanması :

·        Bir karıştırma kabına 3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası  ve 3 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri koyup çırpıcı ile karıştırın.
·        1 çay bardağı (100 ml) süt ekleyip karıştırmaya devam edin. 2 adet yumurta ilave edin ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpıcı ile karıştırın.
·        Pişirme kabına 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı (220 ml) süt,  3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker ve 1 tutam tuz koyup orta ateşte kaynatın.
·        Kenarlarda kabarcıklar oluştuğunda, 1 kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve tekrar kaynayan sütlü karışıma katın. Koyulaşana kadar, hızlı hızlı karıştırarak pişirin.
·         Ocaktan alın ve 3 yemek kaşığı (45 gr) 3 parçaya bölünmüş soğuk tereyağını, pişen kremaya, tek tek ve biri eriyince diğerini eklemek suretiyle karıştırın.
·         Hazırlanan kremayı tel süzgeçten geçirin ve bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Üzerinde kaymak tabakası oluşmaması için, kabın üzerini streç film ile kapatın (streç film, kremanın yüzeyine tamamen değmelidir). Kremayı buzdolabına koyun ve en az 1 saat soğutun.
·         1 su bardağı (200 ml) süt kreması ile 1 paket (5 gr) toz vanilyayı çırpın. Önceden hazırladığınız soğumuş kremanıza kısım kısım ekleyip karıştırın.
·         Kremanın biraz sertleşmesi için 1 saat daha buzdolabında bekletin.

Pastaların Tamamlanması:

·         Bir bıçak ile hamur toplarını ortadan (üste yakın olarak) kesin. Hazırlanan kremayı topların içine krema sıkma torbası ya da bir kaşıkla, üstten biraz taşacak şekilde yerleştirin.
·         Meyveleri minik doğrayıp, kremanın üzerine yerleştirin.
·         Hamurların kestiğiniz üst parçalarını, şapka gibi pastaların üzerlerine koyun.
·         Biraz pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Afiyet olsun.