MALZEMELER :
Hamuru
için:
·
2,5 çay bardağı (145 gr) elenmiş un
·
4 adet yumurta
·
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt
·
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su
·
8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağı - küp küp
kesilmiş (oda sıcaklığında)
·
1 çay kaşığı (3 gr) tuz
Kreması için:
·
3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası
·
3 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri
·
1 çay bardağı (100 ml) süt
·
2 adet yumurta
·
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı (220 ml) süt
·
3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker
·
1 tutam tuz
·
3 yemek kaşığı (45 gr) soğuk tereyağı
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
Tercihe bağlı olarak: 4-5 adet çilek, 1 kivi, 1 muz
YAPILIŞI :
Hamurun
Hazırlanması:
·
Karıştırma kabına 2,5 çay bardağı (145 gr) unu
eleyin.
·
4 adet yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
·
Pişirme kabına 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120
ml) süt, 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su, 8 yemek kaşığı (115 gr) oda
sıcaklığında tereyağını ve 1 çay kaşığı (3 gr) tuzu koyup karıştırın. Ocağa
koyun ve orta ateşte kaynatın.
·
Kaynayınca,
2,5 çay bardağı (145 gr) elenmiş unu bir seferde ekleyin ve tahta bir
kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanıp, pişirme
kabının tabanına yapışmayan bir kıvam aldığında ateşten alın (dibinin
tutmamasına dikkat edin).
·
Pişen
hamura, çırpılmış yumurtaları kısım kısım ekleyerek mikserin en düşük devrinde
iyice karıştırarak soğutun.
·
Fırın
tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin ve hazırlanan yumuşak hamuru, krema sıkma
torbası ile, her biri yaklaşık 3 cm çapında ve 20 gr ağırlığında kubbeler
şeklinde ve aralıklı olarak sıkın (fırında 3-4 kat hacim kazanacağından
birbirine yapışmaması için).
·
Parmağınızı
suya batırıp hamurun sivri kalmış uçlarını düzeltin ve nemli kalmaları için
üzerine hafifçe su serpin.
·
Önceden
200 derece C 'ye ısıtılan fırında 25 dakika pişirin ve kabarmalarını izleyin.
Hamurlar iyice kabarıp üstleri hafif kahverengileşmeye başlayınca, ısıyı 175
derece C'ye düşürün ve 10 dakika daha pişirip fırından alın.
·
İyice
pişen hamurların iki ucuna, sivri uçlu bir bıçak ya da uzun bir kürdan ile
minik birer delik açın.
·
İçlerinin
iyice kuruması için, ısısı kapatılan fırına hamurlarınızı tekrar koyun ve
kapağını biraz aralık bırakıp 10 dakika daha fırında bekletin.
·
Fırından
çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremanın Hazırlanması :
·
Bir karıştırma kabına 3 yemek
kaşığı (30 gr) mısır nişastası ve 3
yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri koyup çırpıcı ile karıştırın.
·
1 çay bardağı (100 ml) süt ekleyip karıştırmaya devam
edin. 2 adet yumurta ilave edin ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpıcı ile
karıştırın.
·
Pişirme kabına 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı (220 ml)
süt, 3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker ve
1 tutam tuz koyup orta ateşte kaynatın.
·
Kenarlarda kabarcıklar
oluştuğunda, 1 kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve tekrar
kaynayan sütlü karışıma katın. Koyulaşana kadar, hızlı hızlı karıştırarak
pişirin.
·
Ocaktan alın ve 3 yemek kaşığı (45 gr) 3
parçaya bölünmüş soğuk tereyağını, pişen kremaya, tek tek ve biri eriyince
diğerini eklemek suretiyle karıştırın.
·
Hazırlanan kremayı tel süzgeçten geçirin
ve bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Üzerinde kaymak tabakası
oluşmaması için, kabın üzerini streç film ile kapatın (streç film, kremanın
yüzeyine tamamen değmelidir). Kremayı buzdolabına koyun ve en az 1 saat
soğutun.
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması ile 1 paket (5 gr)
toz vanilyayı çırpın. Önceden hazırladığınız soğumuş kremanıza kısım kısım ekleyip
karıştırın.
·
Kremanın biraz sertleşmesi için 1 saat daha buzdolabında
bekletin.
Pastaların Tamamlanması:
·
Bir bıçak ile hamur toplarını ortadan
(üste yakın olarak) kesin. Hazırlanan kremayı topların içine krema sıkma
torbası ya da bir kaşıkla, üstten biraz taşacak şekilde yerleştirin.
·
Meyveleri minik doğrayıp, kremanın üzerine
yerleştirin.
·
Hamurların kestiğiniz üst parçalarını,
şapka gibi pastaların üzerlerine koyun.
·
Biraz pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.