MALZEMELER
· 2 su bardağı (370 gr) kırmızı mercimek (yıkanmış /süzülmüş)
· 5 su bardağı (1 litre) sıcak su
· 1 yemek kaşığı domates salçası
· 1 yemek kaşığı biber salçası
· 2 su bardağı (330 gr) köftelik ince bulgur
· 1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
· ¾ su bardağı (150 ml) zeytinyağı
· 2 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
· 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı pul biber
· 2 tatlı kaşığı tuz (tercihe göre)
· 4 diş sarımsak (minik doğranmış)
· 1 demet maydanoz (ince doğranmış)
· 4 dal taze yeşil soğan (ince doğranmış)
· Sunum için: Kıvırcık salata/marul ve limon
YAPILIŞI
· Yıkanıp süzülmüş 2 su bardağı (370 gr) kırmızı mercimeği bir tencereye koyup, üzerine 5 su bardağı (1 litre) sıcak su dökelim.
· Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri alalım. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ocakta 25-30 dakika pişirelim.
· 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edip karıştıralım. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
· Üzerine 2 su bardağı (330 gr) köftelik ince bulgur ve 1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.
· Tavaya ¾ su bardağı (150 ml) zeytinyağı koyalım ve 2 adet ince doğranmış orta boy kuru soğan ekleyip kavuralım. Soğanlar sararıp yumuşayınca, 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı pul biberi ilave edelim ve ocaktan alalım.
· Ilık hale gelen mercimeğe, 2 tatlı kaşığı tuz (tercihe göre) ve 4 diş minik doğranmış sarımsak ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım.
· İnce doğranmış 1 demet maydanoz ve 4 dal taze yeşil soğanı ilave edip yoğurmaya devam edelim.
· Ilık hale gelen, kavurduğumuz soğanları da ilave edip iyice karıştıralım.
· Köfte harcımızdan parçalar alıp avucumuzda şekil verelim.
· Kıvırcık salata ya da marul yaprakları ve limon dilimleri ile birlikte servis yapalım.
Afiyet olsun.