Çanak Börek Tarifi - Mantarlı & Kaşarlı


MALZEMELER

·        135 gr tereyağı / 60 gr mantarları sotelemek için ve 75 gr yufkaları yağlamak için
·        400 gr taze mantar / yıkanıp dilimlenmiş
·        2 diş sarımsak / rendelenmiş
·        1 tatlı kaşığı muskat /rendelenmiş
·        1 tatlı kaşığı tuz
·        1 yemek kaşığı taze kekik /ince doğranmış
·        3 adet yufka
·        ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
·        3 su bardağı (270 gr) kaşar peyniri (rendelenmiş)
·        3 adet yumurta
·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·        Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı ve biraz susam



YAPILIŞI


 


·        60 gr tereyağını bir tavada eritin ve yıkanıp ince dilimlenmiş 400 gr mantarı ekleyip sote edin.
·        Rendelenmiş 2 diş sarımsak, rendelenmiş 1 tatlı kaşığı muskat,        1 tatlı kaşığı (silme) tuz ve ince doğranmış 1 yemek kaşığı taze kekik ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
·        Bir tavada 75 gr tereyağını eritip, ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ ilave edin ve ocaktan alın.
·        3 adet yufkadan birincisini mutfak tezgahına serin ve tereyağı/sıvı yağ karışımının yarısını üzerine döküp, bir fırça ile yufkanın her tarafına yayın. İkinci yufkayı düzgün olarak üzerine serip, kalan yağ karışımını aynı şekilde üzerine sürün. 3’üncü yufkayı da ikinci yufkanın üzerine serin.
·        Yufkaların kenarlarını 2 parmak kadar içe katlayın ve katladığınız kenarların üzerine rendelenmiş 3 su bardağı (270 gr) kaşar peynirinin yarısını serpiştirin.
·        Kenarları kaşar peynirinin üzerine doğru tekrar içe katlayıp parmaklarınızla bastırarak pizza görünümü verin. Yufkaları içine yerleştireceğiniz borcamın büyüklüğüne göre, gerekirse kenarları bir kat daha kıvırıp ayarlama yapabilirsiniz.
·        Yuvarlak bir borcamın içine pişirme kağıdı yerleştirin. Hazırladığınız hamuru, kenarlar iki parmak dışa taşacak şekilde borcama yerleştirip, kenarları bastırarak düzeltin.
·        3 adet çırpılmış yumurtaya, 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ve rendelenmiş kaşar peynirinin kalan bölümünü ekleyin ve karıştırın.
·        Karışımın yarısını, yufka çanağının içine döküp yayın ve üzerine sotelemiş olduğunuz mantarları yerleştirin. Kalan karışımı da mantarların üzerine dökün.
·        Kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürüp susam serpin.
·        Önceden 180 derece ısıtılan fırında 60-65 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.