MALZEMELER
·
500 gr tavuk göğüs eti
·
1 adet kuru soğan (büyük boy)
·
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 yemek kaşığı (15 ml) sıvı yağ
·
1 çay kaşığı karabiber
·
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
·
1 çay kaşığı yenibahar
·
Tuz
·
4 adet yumurta
·
1 su bardağı (200 ml) süt
·
12 adet tost ekmeği (büyük boy)
·
2 su bardağı (250 gr) rendelenmiş kaşar
peyniri
YAPILIŞI
·
500 gram tavuk göğüs etini minik parçalar
halinde doğrayın.
·
Tencereye 30 gram (2 yemek kaşığı)
tereyağı ve 1 yemek kaşığı (15 ml) sıvı yağ koyup eritin. Küp küp doğranmış 1
adet büyük boy kuru soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
·
Tavuk etlerini yüksek ateşte sote edin. 1
çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı yenibahar ve
tuz ekleyip karıştırın.
·
Pişen etleri bir kaba aktarıp soğumaya
bırakın.
·
4 adet yumurtayı çırpın ve 1 su bardağı
(200 ml) süt ekleyip, çırpıcı ile karıştırın.
·
12 adet büyük boy tost ekmeğinin
kenarlarını kesin.
·
Borcamın içini tereyağı ile yağlayın. Tost
ekmeklerinin üzerlerine ince bir tabaka halinde, oda sıcaklığında
yumuşamış tereyağı sürüp, 6 adedini
borcamın tabanına yerleştirin.
·
Üstlerine rendelenmiş kaşar peynirinin
yarışını serpin ve pişirdiğiniz tavuk etlerini üzerlerine paylaştırın.
·
Tereyağı sürülmüş diğer 6 adet tost
ekmeğini, yağlı tarafları üstte kalacak şekilde üstlerine yerleştirin.
Üstlerine kalan kaşar peyniri serpiştirin.
·
Hazırladığınız süt ve yumurta karışımını
ekmeklerin üzerine gezdirerek dökün ve sosu çekmesi için 1 saat kadar
buzdolabında bekletin.
·
Önceden 180°C ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.