Tavuk Sufle Tarifi


MALZEMELER

·        500 gr tavuk göğüs eti 
·        1 adet kuru soğan (büyük boy)
·        100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·        1 yemek kaşığı (15 ml) sıvı yağ
·        1 çay kaşığı karabiber
·        1 çay kaşığı kırmızı pul biber
·        1 çay kaşığı yenibahar
·        Tuz
·        4 adet yumurta
·        1 su bardağı (200 ml) süt
·        12 adet tost ekmeği (büyük boy)
·        2 su bardağı (250 gr) rendelenmiş kaşar peyniri


YAPILIŞI




·         500 gram tavuk göğüs etini minik parçalar halinde doğrayın.
·        Tencereye 30 gram (2 yemek kaşığı) tereyağı ve 1 yemek kaşığı (15 ml) sıvı yağ koyup eritin. Küp küp doğranmış 1 adet büyük boy kuru soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
·        Tavuk etlerini yüksek ateşte sote edin. 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı yenibahar ve tuz ekleyip karıştırın.
·         Pişen etleri bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.
·        4 adet yumurtayı çırpın ve 1 su bardağı (200 ml) süt ekleyip, çırpıcı ile karıştırın.
·        12 adet büyük boy tost ekmeğinin kenarlarını kesin.
·         Borcamın içini tereyağı ile yağlayın. Tost ekmeklerinin üzerlerine ince bir tabaka halinde, oda sıcaklığında yumuşamış  tereyağı sürüp, 6 adedini borcamın tabanına yerleştirin.
·         Üstlerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarışını serpin ve pişirdiğiniz tavuk etlerini üzerlerine paylaştırın.
·         Tereyağı sürülmüş diğer 6 adet tost ekmeğini, yağlı tarafları üstte kalacak şekilde üstlerine yerleştirin. Üstlerine kalan kaşar peyniri serpiştirin.
·         Hazırladığınız süt ve yumurta karışımını ekmeklerin üzerine gezdirerek dökün ve sosu çekmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
·         Önceden 180°C ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirin.


Afiyet olsun.