Selanik gevreği (Biscotti) Tarifi



Malzemeler

·        110 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
·        90 gram (yarım su bardağı) toz şeker
·        2 adet yumurta
·        5 gram (1 paket) toz vanilya
·        1 adet  limon kabuğu rendesi
·        160 gram (1,5 su bardağı) un
·        5 gram (yarım paket) kabartma tozu
·        70 gram (1 çay bardağı) karışık kuru meyveler (minik doğranmış)
·        60 gram (1 çay bardağı) kuru üzüm
·        50 gram (1 çay bardağı) ceviz içi (minik doğranmış)


Yapılışı




1.      Oda sıcaklığında yumuşamış 110 gram tereyağını, 90 gram (yarım su bardağı) toz şeker ile birlikte büyük bir karıştırma kabında, mikser ile iyice karıştırın.
2.    Karışıma 2 adet yumurtayı tek tek ilave ederek karıştırmaya devam edin.
3.    5 gram (1 paket) toz vanilya ve bir limon kabuğunun rendesini ekleyin.
4.    160 gram (1,5 su bardağı) elenmiş un ve 5 gram (yarım paket) kabartma tozu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
5.     Son olarak kuru meyveleri, kuru üzüm ve cevizleri ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
6.    Hazırlanan karışımı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi üzerine 2 parça halinde yerleştirip somun ekmek şekli verin (herbir parçanın etrafına çok az miktarda un serpin ve spatulayı una batırıp şekillendirin).
7.     Önceden 180°C ısıtılmış fırında, üstleri pembeleşene kadar yaklaşık  25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
8.    Soğuyan hamurları ince dilimler halinde kesin ve pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
9.    180°C ısıtılan fırında 15 dakika daha pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.