Malzemeler
·
110 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
·
90 gram (yarım su bardağı) toz şeker
·
2 adet yumurta
·
5 gram (1 paket) toz vanilya
·
1 adet limon kabuğu rendesi
·
160 gram (1,5 su bardağı) un
·
5 gram (yarım paket) kabartma tozu
·
70 gram (1 çay bardağı) karışık kuru meyveler
(minik doğranmış)
·
60 gram (1 çay bardağı) kuru üzüm
·
50 gram (1 çay bardağı) ceviz içi (minik
doğranmış)
Yapılışı
1.
Oda sıcaklığında yumuşamış 110 gram
tereyağını, 90 gram (yarım su bardağı) toz şeker ile birlikte büyük bir
karıştırma kabında, mikser ile iyice karıştırın.
2.
Karışıma 2 adet yumurtayı tek tek ilave
ederek karıştırmaya devam edin.
3.
5 gram (1 paket) toz vanilya ve bir limon
kabuğunun rendesini ekleyin.
4.
160 gram (1,5 su bardağı) elenmiş un
ve 5 gram (yarım paket) kabartma tozu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
5.
Son olarak kuru meyveleri, kuru üzüm ve
cevizleri ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
6.
Hazırlanan karışımı pişirme kağıdı
serilmiş fırın tepsisi üzerine 2 parça halinde yerleştirip somun ekmek şekli
verin (herbir parçanın etrafına çok az miktarda un serpin ve spatulayı una
batırıp şekillendirin).
7.
Önceden 180°C ısıtılmış
fırında, üstleri pembeleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
8.
Soğuyan hamurları ince dilimler halinde
kesin ve pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
9.
180°C
ısıtılan fırında 15 dakika daha pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.
Afiyet olsun.