MALZEMELER:
Krepler için :
- 4 adet yumurta
- 70 gr eritilmiş tereyağı
- 2,5 su bardağı (500 ml) süt
- 2 su bardağı (200 gr) kek unu
- 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker
- 1 çay kaşığı (2 gr) tuz
Kreması için :
- 200 gr krem peynir (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 yemek kaşığı (15 gr) pudra şekeri
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket (5 gr) toz vanilya
- 80 gr beyaz çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
- 1/3 çay bardağı (30 ml) süt kreması
- 3 dolu yemek kaşığı (50 gr) toz krem şanti
- 1 çay bardağı (100 ml) soğuk süt
Diğer malzemeler :
- 300 gr taze çilek
- 1 paket (50 gr) hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kreplerin
Hazırlanması:
- 4 adet yumurtayı çırpın. 70 gr eritilmiş tereyağı ve 2,5 su bardağı (500 ml) süt ekleyip karıştırın.
- 2 su bardağı (200 gr) kek ununu eleyin. 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuz ekleyip karıştırın.
- Unlu karışımı, kısım kısım, yumurtalı karışıma ekleyip mikser ile karıştırın.
- Hazırlanan karışımı tel süzgeçten geçirin.
- Kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Krep tavasını (veya teflon tava) ocakta ısıtın ve 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup tavanın içini yağlayın.
- Hazırlanan krep hamurundan, her bir krep için bir kepçe tavaya koyup, tabana yayılmasını sağlayın.
- Krep hamurunun her iki yüzünü çevirerek pişirin.
- 9 adet krep hazırlayıp soğumaya bırakın.
Kremanın Hazırlanması:
- Karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış, 200 gr krem peynir koyun ve mikser ile karıştırın. 1 yemek kaşığı (15 gr) pudra şekeri, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip, özdeş hale gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Isıya dayanıklı bir kaseye 80 gr beyaz çikolata (küçük doğranmış) ve 1/3 çay bardağı (30 ml) süt kreması koyun. Kaseyi 1/4 'üne kadar su doldurulmuş bir pişirme kabının üzerine oturtun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
- Eriyen çikolatayı, hazırladığınız kremaya ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Bir başka kapta 3 yemek kaşığı (50 gr) krem şanti ile 1 çay bardağı (100 ml) soğuk sütü, iyice koyulaşıncaya kadar mikser ile karıştırın.
- Krem şantinin 1/4 kadar bölümünü, pastanın üzerine sıvamak için ayırıp buzdolabına koyun. Kalan krem şantiyi, hazırlanan kremaya kısım kısım ekleyip, bir spatula ile iyice karıştırın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Pastanın
Hazırlanması:
- Mutfak tezgahının üzerine bir mutfak bezi yayıp, üzerine büyük bir pişirme kağıdı serin.
- Hazırladığınız kremayı ince bir tabaka olarak kreplerin üzerine sürün.
- Kreplerden oluşan bir dikdörtgen oluşturmak üzere, uzun kenarlara 3’er ve kısa kenarlara 2’şer krep olmak üzere toplamda 6 adet krepi yan yana yerleştirin. Her bir krepin kenarı, yaklaşık iki parmak kadar, diğer krepin kenarının üzerine bindirilmiş olmalıdır. Son 3 krepi de, iki kısa kenarın orta noktaları arasına, uzunlamasına yerleştirip, üzerine bolca krema sürün. Kreplerin yerleştirilmesine ilişkin olarak yukarıdaki videoyu izlemeniz önerilir.
- Taze çilekleri, uzun kenarlardan birine yakın olarak, kenardan yaklaşık 2 parmak boşluk kalacak şekilde ve çilekler birbirine bitişik olarak yerleştirin. Krepleri çileklerin üzerine dürüm şeklinde sarıp, rulo haline getirin.
- Hazırlanan ruloyu, alta serilmiş olan pişirme kağıdı ile sıkıca sarın ve üzerine de mutfak bezini sarıp 1 saat derin dondurucuda bekletin.
- Ruloyu buzdolabından alıp pişirme kağıdını çıkarın ve üzerini, daha önce ayırdığınız krem şanti ile sıvayıp düzeltin. Üzerine hindistan cevizi serpin.
- Bir gece buzdolabında bekletin ve üzerini çileklerle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.