MALZEMELER
·
1 + 2/3 su bardağı (245 gr) toz şeker
·
1 su bardağı (185 ml) su
·
1,5 su bardağı (325 ml) süt
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
6 adet yumurta ( 3’ünün sadece sarısı,
diğer 3’ünün tamamı kullanılacaktır)
·
140 gr çikolata (70 gr bitter+70 gr sütlü
çikolata)
YAPILIŞI
·
Pişirme kabına, 1 su bardağı (185 gr) toz
şeker ve 1 su bardağı (185 ml) suyu ilave edip, orta ateşte kaynatın. Kaynama
başlayınca, ocağı kısık konuma getirin ve şeker tamamen eriyip, karamel rengini
alana kadar kaynatın. Fırın kaplarının tabanlarına döküp yayın.
·
Pişirme kabına, 1,5 su bardağı (325 ml)
süt, 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı koyup,
ocakta ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden önce (parmak dayanacak ısıya
eriştiğinde), içine küçük parçalara bölünmüş 140 gram çikolatayı ( 70 gr
sütlü+70 gr bitter) ilave edin ve karıştırarak eritin. Ocaktan alıp, ılınmaya
bırakın.
·
Bir kapta, 3 adet yumurtanın sadece
sarılarını ve diğer 3 adet yumurtanın da tamamını mikser ile çırpın.
·
2/3 su bardağı (60 gr) toz şekeri,
yumurtalara azar azar ekleyip mikser ile karıştırın.
·
Ilık hale gelen çikolatalı karışımı,
yumurtalı karışıma kısım kısım ekleyip, karıştırmaya devam edin.
·
Tabanlarına karamel koyulmuş olan fırın
kaplarına, hazırlanan karışımı paylaştırın.
·
Fırın tepsisini yarıya kadar sıcak su ile
doldurun ve kapları tepsiye yerleştirin. Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında
45- 50 dakika pişirin. Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra 4-5 saat
buzdolabında bekletin.
·
Soğuyan krem karamellerin kenarlarını, bir
bıçak ile kaplarından ayırın ve sıcak su dolu bir kaba, yarısına kadar batırıp
10-15 saniye bekletin. Üzerlerine tabak kapatıp ters çevirerek, krem
karamelleri tabaklara aktarın.
·
Üstlerini, süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.