Çikolatalı Krem Karamel Tarifi


MALZEMELER

·        1 + 2/3 su bardağı (245 gr) toz şeker
·        1 su bardağı (185 ml) su
·        1,5 su bardağı (325 ml) süt
·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        6 adet yumurta ( 3’ünün sadece sarısı, diğer 3’ünün tamamı kullanılacaktır)
·        140 gr çikolata (70 gr bitter+70 gr sütlü çikolata)


YAPILIŞI




·         Pişirme kabına, 1 su bardağı (185 gr) toz şeker ve 1 su bardağı (185 ml) suyu ilave edip, orta ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca, ocağı kısık konuma getirin ve şeker tamamen eriyip, karamel rengini alana kadar kaynatın. Fırın kaplarının tabanlarına döküp yayın.
·         Pişirme kabına, 1,5 su bardağı (325 ml) süt, 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı koyup, ocakta ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden önce (parmak dayanacak ısıya eriştiğinde), içine küçük parçalara bölünmüş 140 gram çikolatayı ( 70 gr sütlü+70 gr bitter) ilave edin ve karıştırarak eritin. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın.
·         Bir kapta, 3 adet yumurtanın sadece sarılarını ve diğer 3 adet yumurtanın da tamamını mikser ile çırpın.
·         2/3 su bardağı (60 gr) toz şekeri, yumurtalara azar azar ekleyip mikser ile karıştırın.
·         Ilık hale gelen çikolatalı karışımı, yumurtalı karışıma kısım kısım ekleyip, karıştırmaya devam edin.
·         Tabanlarına karamel koyulmuş olan fırın kaplarına, hazırlanan karışımı paylaştırın.
·         Fırın tepsisini yarıya kadar sıcak su ile doldurun ve kapları tepsiye yerleştirin. Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 45- 50 dakika pişirin. Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra 4-5 saat buzdolabında bekletin.
·         Soğuyan krem karamellerin kenarlarını, bir bıçak ile kaplarından ayırın ve sıcak su dolu bir kaba, yarısına kadar batırıp 10-15 saniye bekletin. Üzerlerine tabak kapatıp ters çevirerek, krem karamelleri tabaklara aktarın.
·         Üstlerini, süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.