Koko Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler

·        4 adet yumurta  (sadece akları kullanılacak)
·        1 tutam tuz
·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·        1 paket (5 gram) toz vanilya
·        3 su bardağı (200 gr) Hindistan cevizi



 Yapılışı




1.      Oda sıcaklığında beklemiş 4 adet yumurtanın akları ile sarılarını ayırıp ayrı kaplara koyun. Bu tarifte yumurtaların sadece akları kullanılacaktır. Ayırma işlemi sırasında sarıların aklara karışmaması gerekir.
2.    Büyük bir karıştırma kabında yumurta akları ile bir tutam tuzu, mikserin hızlı devrinde, köpürene kadar karıştırın.
3.    1 su bardağı (180 gr) toz şekeri kısım kısım ekleyerek, karıştırmaya devam edin. 1 paket (5 gram) toz vanilya ilave edin ve mikserin en hızlı devrinde, akışkan olmayan, parlak ve koyu kıvamlı bir köpük oluşana kadar karıştırma işlemini sürdürün. Şeker tamamen erimiş olmalı ve elinize şeker kristalleri gelmemelidir.
4.    Son olarak, 3 su bardağı (200 gr) Hindistan cevizini de ekleyin ve bir spatula ile alttan üste iyice karıştırarak, Hindistan cevizinin karışım ile özdeş hale gelmesini sağlayın.
5.     Dondurma kaşığı yada yemek kaşığı yardımıyla, karışımdan küçük parçalar alarak, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi üzerine, aralıklı olarak dizin.
6.    Önceden 160°C ısıtılmış fırında, üstleri sararana kadar, yaklaşık  30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.  

Afiyet olsun