Malzemeler
·
4 adet yumurta (sadece akları kullanılacak)
·
1 tutam tuz
·
1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·
1 paket (5 gram) toz vanilya
·
3 su bardağı (200 gr) Hindistan cevizi
Yapılışı
1.
Oda sıcaklığında beklemiş 4 adet
yumurtanın akları ile sarılarını ayırıp ayrı kaplara koyun. Bu tarifte
yumurtaların sadece akları kullanılacaktır. Ayırma işlemi sırasında sarıların
aklara karışmaması gerekir.
2.
Büyük bir karıştırma kabında yumurta
akları ile bir tutam tuzu, mikserin hızlı devrinde, köpürene kadar karıştırın.
3.
1 su bardağı (180 gr) toz şekeri kısım
kısım ekleyerek, karıştırmaya devam edin. 1 paket (5 gram) toz vanilya ilave
edin ve mikserin en hızlı devrinde, akışkan olmayan, parlak ve koyu kıvamlı bir
köpük oluşana kadar karıştırma işlemini sürdürün. Şeker tamamen erimiş olmalı
ve elinize şeker kristalleri gelmemelidir.
4.
Son olarak, 3 su bardağı (200 gr)
Hindistan cevizini de ekleyin ve bir spatula ile alttan üste iyice
karıştırarak, Hindistan cevizinin karışım ile özdeş hale gelmesini sağlayın.
5.
Dondurma kaşığı yada yemek kaşığı
yardımıyla, karışımdan küçük parçalar alarak, pişirme kağıdı serilmiş fırın
tepsisi üzerine, aralıklı olarak dizin.
6.
Önceden 160°C ısıtılmış
fırında, üstleri sararana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun