MALZEMELER
Karamel için:
·
1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker
Tatlı için:
·
1 çay bardağı (50 gr) ceviz içi (ince
kıyılmış)
·
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1,5 su bardağı (250 gr) toz şeker
·
1 su bardağı (110 gr) un
·
½ paket (5 gr) kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
2 su bardağı (375 gr) süzme yoğurt
·
1 limon kabuğu rendesi
·
3 adet (520 gr) elma (minik küpler halinde
doğranmış)
·
1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
·
Pişirme kabına ½ su bardağı (90 gr) toz
şeker koyun ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengini aldığında,
ocaktan alıp pişirme kağıdı serilmiş dikdörtgen kalıbın tabanına yayın. Üzerine
1 çay bardağı (50 gr) ceviz içi (ince kıyılmış) serpiştirin.
·
1 su bardağı (110 gr) unu, ½ paket (5 gr)
kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı bir karıştırma kabına eleyin.
·
Ayrı bir karıştırma kabında, oda
sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurtayı, 1,5 su bardağı (250 gr) toz şeker
ile birlikte, mikserin önce yavaş, sonra hızlı devrinde iyice karıştırın.
·
Karışıma 2 su bardağı (375 gr) süzme
yoğurt ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırmaya devam edin.
·
Unlu karışımı parti parti yoğurtlu karışıma ekleyip,
spatula ile iyice karıştırın.
·
Küp küp doğranmış 3 adet elmanın 1/3' lük bölümünü,
kalıbın tabanındaki karamel ve cevizlerin üzerine yayıp düzeltin. Hazırlanan
karışımı kalıba döküp düzeltin. Elmaların kalan bölümünü de üzerine yayıp
bastırın ve üzerine 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker ile 1 çay kaşığı tarçın serpin.
·
Önceden 180°C
ısıtılmış fırında 65-70 dakika kadar pişirin.
·
Tamamen soğuyunca, üzerine bir tabak
kapatıp, ters çevirerek kalıptan ayırın. Üzerini cevizler ile süsleyip servis
yapın.
Afiyet olsun.