Karamelli Elmalı Yoğurt Tatlısı Tarifi



MALZEMELER

Karamel için:

·        1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker

Tatlı için:

·        1 çay bardağı (50 gr) ceviz içi (ince kıyılmış)
·        4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·        1,5 su bardağı (250 gr) toz şeker
·        1 su bardağı (110 gr) un
·        ½ paket (5 gr) kabartma tozu
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        2 su bardağı (375 gr) süzme yoğurt
·        1 limon kabuğu rendesi
·        3 adet (520 gr) elma (minik küpler halinde doğranmış)
·        1 çay kaşığı tarçın 




YAPILIŞI


·        Pişirme kabına ½ su bardağı (90 gr) toz şeker koyun ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengini aldığında, ocaktan alıp pişirme kağıdı serilmiş dikdörtgen kalıbın tabanına yayın. Üzerine 1 çay bardağı (50 gr) ceviz içi (ince kıyılmış) serpiştirin.
·        1 su bardağı (110 gr) unu, ½ paket (5 gr) kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı bir karıştırma kabına eleyin.
·        Ayrı bir karıştırma kabında, oda sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurtayı, 1,5 su bardağı (250 gr) toz şeker ile birlikte, mikserin önce yavaş, sonra hızlı devrinde iyice karıştırın.
·        Karışıma 2 su bardağı (375 gr) süzme yoğurt ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırmaya devam edin.
·        Unlu karışımı parti parti yoğurtlu karışıma ekleyip, spatula ile iyice karıştırın.
·        Küp küp doğranmış 3 adet elmanın 1/3' lük bölümünü, kalıbın tabanındaki karamel ve cevizlerin üzerine yayıp düzeltin. Hazırlanan karışımı kalıba döküp düzeltin. Elmaların kalan bölümünü de üzerine yayıp bastırın ve üzerine 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker ile 1 çay kaşığı tarçın serpin.
·        Önceden 180°C ısıtılmış fırında 65-70 dakika kadar pişirin.
·        Tamamen soğuyunca, üzerine bir tabak kapatıp, ters çevirerek kalıptan ayırın. Üzerini cevizler ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.