MALZEMELER
Çıtır kaplama için:
·
2 su bardağı (90 gr) çekilmiş ekmek
içi
·
Kırmızı pul biber
·
Tuz
·
Karabiber
·
2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
Peynirli patates topları için:
·
4 adet haşlanmış patates (700 gr)
·
¾ su bardağı (50 gr) kaşar
peyniri (rendelenmiş)
·
Kırmızı pul biber
·
Tuz
·
Karabiber
·
Kimyon
·
1 diş sarımsak (ezilmiş)
·
Peynir topları (100 gr)
·
1/2 su bardağı (60 gr) un
·
4 adet yumurta sarısı (büyük boy)
YAPILIŞI
1.
Bayat ekmeklerin (6-7 dilim)
kabuklarını çıkarın. 2 su bardağı (90
gr) olacak kadar miktarda, mutfak robotu ile öğütüp, pişirme kağıdı serilmiş fırın
tepsisi üzerine yayın. Önceden 200°C ısıtılmış fırında
2-3 dakika kadar kızartıp bir kaba aktarın. Kırmızı pul
biber, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı ekleyip, iyice harmanlayın.
2. 4 adet patatesi haşlayın ve ezerek püre haline getirin. ¾ su bardağı
(50 gr) rendelenmiş kaşar peyniri, kırmızı pul biber, tuz, karabiber, kimyon ve
bir diş ezilmiş sarımsak ekleyip karıştırın. Elinizle ceviz büyüklüğünde
patates topları yapın. Ortalarına birer adet peynir topu yerleştirin ve
avucunuzda yuvarlayarak kapatın.
3. 4 adet yumurta sarısını bir kabın içinde iyice çırpın. Bir başka kaseye 1/2
su bardağı (60 gr) un koyun.
4. Hazırlanan patates toplarını, önce un, sonra yumurta sarısı ve son olarak
da hazırladığınız ekmek çıtırlarına bulayıp, üzerine pişirme kağıdı serilmiş
fırın tepsisine yerleştirin.
5. Önceden 180°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar
(üstleri kızarıncaya kadar) pişirin.
6.
Tercihe bağlı olarak, domates sosu ya da
süzme yoğurt ile servis yapın.