Peynirli Çıtır Patates Topları Tarifi



MALZEMELER

Çıtır kaplama için:

·        2 su bardağı (90 gr)  çekilmiş ekmek içi
·        Kırmızı pul biber
·        Tuz
·        Karabiber
·        2 yemek kaşığı (20 ml)  zeytinyağı

Peynirli patates topları için:

·        4 adet haşlanmış patates (700 gr)
·        ¾  su bardağı (50 gr)  kaşar peyniri (rendelenmiş)
·        Kırmızı pul biber
·        Tuz
·        Karabiber
·        Kimyon
·        1 diş sarımsak (ezilmiş)
·        Peynir topları (100 gr)
·        1/2 su bardağı (60 gr) un
·        4 adet yumurta sarısı (büyük boy)





YAPILIŞI


1.      Bayat ekmeklerin (6-7  dilim) kabuklarını çıkarın.  2 su bardağı (90 gr) olacak kadar miktarda, mutfak robotu ile öğütüp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi üzerine yayın. Önceden 200°C ısıtılmış fırında 2-3 dakika kadar kızartıp bir kaba aktarın. Kırmızı pul biber, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı ekleyip, iyice harmanlayın.
2.    4 adet patatesi haşlayın ve ezerek püre haline getirin. ¾  su bardağı (50 gr) rendelenmiş kaşar peyniri, kırmızı pul biber, tuz, karabiber, kimyon ve bir diş ezilmiş sarımsak ekleyip karıştırın. Elinizle ceviz büyüklüğünde patates topları yapın. Ortalarına birer adet peynir topu yerleştirin ve  avucunuzda yuvarlayarak kapatın.
3.    4 adet yumurta sarısını bir kabın içinde iyice çırpın. Bir başka kaseye 1/2 su bardağı (60 gr) un koyun.
4.    Hazırlanan patates toplarını, önce un, sonra yumurta sarısı ve son olarak da hazırladığınız ekmek çıtırlarına bulayıp, üzerine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
5.     Önceden 180°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar (üstleri kızarıncaya kadar) pişirin.
6.    Tercihe bağlı olarak, domates sosu ya da süzme yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun.