Çikolatalı Tart Tarifi

 


MALZEMELER 


(24 cm çapında tart kalıbı)

Hamuru için: 
  • 2 su bardağı (220 gr) un
  • 1 tutam tuz
  • 1/2  su bardağı (70 gr) pudra şekeri
  • 1 paket vanilya (5 gr)
  • 120 gr tereyağ (soğuk - küp küp kesilmiş)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı buzlu su

   Dolgusu için:
  •  350 gram % 70 kakao içeren bitter çikolata
  • 400 ml süt kreması
  • 80 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı (20 gram) bal

 Süslemek için: 

 Tercihe bağlı olarak, minik doğranmış çikolata / Antep fıstığı   tozu / taze çilek gibi malzemeler

 

YAPILIŞI 



TART HAMURUNUN HAZIRLANMASI :


  • Karıştırma kabına, 2 su bardağı (220 gr) unu eleyin.
  • 1 tutam tuz, 1/2 su bardağı (70 gr) pudra şekeri, 1 paket vanilya, 120 gr tereyağı (soğuk - küp küp kesilmiş) ekleyip karıştırın.
  • 2 yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı buzlu su ekleyin ve mikserin hamur ucu ile karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru top şeklinde yoğurup, buzdolabı poşetine koyun ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru, un serpilen tezgah üzerinde, bir merdane yardımıyla açın. Hamurun çapının, kullanacağınız tart kalıbı çapından yaklaşık 7-8 cm daha büyük olmasına dikkat edin.
  • Hamuru merdanenin etrafına dolayıp tart kalıbının içine taşıyın. Tabanın ve kenarların tamamen oturması ve tart kalıbının şeklini alması için bir kaşık yardımıyla bastırın. Kenarlardan taşan hamuru temizleyin.
  • Bir çatal ucu ile hamurun çeşitli yerlerinde minik delikler açın.
  • Önceden 180 derece C ısıtılan fırında (alt+üst rezistans konumunda) 25-30 dakika pişirin (kenarlar açık kahverengine dönene kadar).
  • Fırından çıkan tart hamurunu soğumaya bırakın. İyice soğumasından sonra kalıptan çıkarıp bir tabağa yerleştirin.

TARTIN  HAZIRLANMASI :
  • Bir pişirme kabının 1/4'ünü su ile doldurun. Üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun (kasenin tabanı suya değmesin).
  • Kasenin içine 400 ml süt kreması,  80 gram tereyağı, 1 yemek kaşığı (20 gr) bal ve küçük parçalara bölünmüş 350 gram  (% 70 kakao içeren) bitter çikolatayı koyun.
  • Orta ateşte, çikolata ve tereyağı eriyip pürüzsüz ve parlak bir karışım haline gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Ateşten alın ve karışımı, bir kepçe yardımıyla tamamen soğumuş olan tart hamurunun içine dökün. Buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletin.
  • Üzerini minik çikolata parçaları / Antep fıstığı /taze çilek gibi malzemeler ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.