MALZEMELER
- 2 su bardağı (240 gr) un
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı (200 ml) süt
- 1 su bardağı (200 ml) su
- 2 su bardağı (360 gr) toz şeker
- 1 çay bardağı (50 gr) kıyılmış çiğ badem
- ½ portakal kabuğu rendesi
- Üzerini süslemek için badem
YAPILIŞI
- Bir pişirme kabına 1 su bardağı (200 ml) süt, 1 su bardağı (200 ml) su ve 2 su bardağı (360 gr) toz şeker konulur. Karıştırılarak kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.
- Derin bir tencerede 125 gr tereyağı eritilir (kısık ateşte). Yağ eriyince bir çay bardağı (50 gr) kıyılmış çiğ badem ilave edilir ve tahta bir kaşıkla bademlerin rengi dönene kadar kavurulur.
- 2 su bardağı (240 gr) un ilave edilir ve unun rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak kavurma işlemine devam edilir.Ilık sütlü karışım eklenir ve yine sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Son olarak ½ portakal kabuğu rendesi ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir,
- Suyunu tamamen çekip kıvamını aldıktan sonra ocaktan alınır ve tercihe bağlı olarak kaşık ya da kalıp ile şekil verilir.
- Arzu edilirse, üstleri badem ile süslenebilir.
Afiyet olsun.