Portakallı ve Bademli Un Helvası Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

  • 2 su bardağı (240 gr) un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı (200 ml) süt
  • 1 su bardağı (200 ml) su
  • 2 su bardağı (360 gr) toz şeker
  • 1 çay bardağı (50 gr) kıyılmış çiğ badem
  • ½    portakal  kabuğu  rendesi
  • Üzerini süslemek için badem

YAPILIŞI




  • Bir pişirme kabına 1 su bardağı (200 ml)  süt,  1 su bardağı (200 ml) su  ve 2 su bardağı (360 gr) toz şeker konulur.  Karıştırılarak kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.
  • Derin bir tencerede 125 gr tereyağı eritilir (kısık ateşte). Yağ eriyince bir çay bardağı (50 gr) kıyılmış çiğ badem ilave edilir ve tahta bir kaşıkla bademlerin rengi dönene kadar kavurulur.  
  • 2 su bardağı (240 gr) un ilave edilir ve unun rengi koyulaşana kadar  sürekli karıştırılarak kavurma işlemine devam edilir.Ilık sütlü karışım eklenir ve yine sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Son olarak ½  portakal  kabuğu  rendesi ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir,
  • Suyunu tamamen çekip kıvamını aldıktan sonra ocaktan alınır ve tercihe bağlı olarak kaşık ya da kalıp ile şekil verilir.
  • Arzu edilirse, üstleri badem ile süslenebilir.


Afiyet olsun.