Kaşar Peynirli Rulolar Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

·        4 su bardağı (460 gr) un
·        1 paket (10 gr) hamur  kabartma tozu
·        1 tatlı kaşığı  (5 gr) tuz
·        200 gr tereyağ  (oda sıcaklığında yumuşamış)
·        3 adet yumurta (2 adedinin sadece sarısı ve 1 adedinin tamamı   kullanılacaktır)
·        1 tatlı kaşığı kekik
·        1,5 çay bardağı (150 ml) süt
·        1 su bardağı (100 gr) kaşar peyniri rendesi
·        Susam (üstüne serpmek için)


YAPILIŞI





·        Büyük bir karıştırma kabının içine 4 su bardağı (460 gr) unu,     1 paket (10 gr) hamur  kabartma tozunu ve 1 tatlı kaşığı  (5 gr) tuzu 2 kez eleyin.
·        200 gr oda sıcaklığında  yumuşamış tereyağını ekleyin ve çatal ile ezerek una iyice karışmasını sağlayın.
·        Bir kasede 1 adet yumurta ile 1 tatlı kaşığı kekiği çırpın ve unlu karışıma ilave edin. 1,5 çay bardağı (150 ml) sütü de parti parti ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
·        Hamurunuz düzgün bir  kıvam aldığında un serp, tezgaha in ve 2 eşit parçaya bölün. Her iki parçayı da merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın.
·        Her iki parçayı da 24 x 24 cm ebadında (kare  şeklinde) kesin ve kenardan çıkan hamur parçalarını toplayıp, tekrar açmak üzere ayırın.
·        Bir fırça ile üzerlerine yumurta sarısı sürün.
·        1 su bardağı (100 gr) kaşar peyniri rendesi serpiştirip elinizle bastırın.
·        Herbir hamurdan 8 x 8 cm ebadında 9 adet kare parça kesin (toplamda 18 parça ve kenardan artan hamurlardan elde edilecek parçalar).
·        Herbir parçayı rulo şeklinde sarın. Bir bıçakla ortalarından ikiye bölün ve kesilen kenarları elinizle bastırıp kapatın (pişirme sırasında kaşar peynirlerin dışarı akmaması için). Ruloları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
·        Üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
·        Önceden 180°C ısıtılmış fırında 40 - 45 dakika (üstleri kızarana kadar) pişirin.

Afiyet olsun.