MALZEMELER
·
4 su bardağı (460 gr) un
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
1 tatlı kaşığı
(5 gr) tuz
·
200 gr tereyağ
(oda sıcaklığında yumuşamış)
·
3 adet yumurta (2 adedinin sadece sarısı ve 1 adedinin tamamı kullanılacaktır)
·
1 tatlı kaşığı kekik
·
1,5 çay bardağı (150 ml) süt
·
1 su bardağı (100 gr) kaşar peyniri rendesi
·
Susam (üstüne serpmek için)
YAPILIŞI
·
Büyük bir karıştırma kabının içine 4 su bardağı
(460 gr) unu, 1 paket (10 gr)
hamur kabartma tozunu ve 1 tatlı
kaşığı (5 gr) tuzu 2 kez eleyin.
·
200 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyin ve çatal ile
ezerek una iyice karışmasını sağlayın.
·
Bir kasede 1 adet yumurta ile 1 tatlı kaşığı kekiği
çırpın ve unlu karışıma ilave edin. 1,5 çay bardağı (150 ml) sütü de parti
parti ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
·
Hamurunuz düzgün bir kıvam aldığında un serp, tezgaha in ve 2 eşit
parçaya bölün. Her iki parçayı da merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın.
·
Her iki parçayı da 24 x 24 cm ebadında (kare şeklinde) kesin ve kenardan çıkan hamur
parçalarını toplayıp, tekrar açmak üzere ayırın.
·
Bir fırça ile üzerlerine yumurta sarısı sürün.
·
1 su bardağı (100 gr) kaşar peyniri rendesi
serpiştirip elinizle bastırın.
·
Herbir hamurdan 8 x 8 cm ebadında 9 adet kare parça
kesin (toplamda 18 parça ve kenardan artan hamurlardan elde edilecek parçalar).
·
Herbir parçayı rulo şeklinde sarın. Bir bıçakla
ortalarından ikiye bölün ve kesilen kenarları elinizle bastırıp kapatın
(pişirme sırasında kaşar peynirlerin dışarı akmaması için). Ruloları pişirme
kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
·
Üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
·
Önceden 180°C ısıtılmış fırında 40 - 45 dakika (üstleri
kızarana kadar) pişirin.
Afiyet olsun.