Hazır Yufka ile Kolay Burma Tatlısı

 Video Tarif

 MALZEMELER

·        2  su bardağı (200 gr) ceviz içi
·        1,5 çay bardağı (150 gr) eritilmiş tereyağ
·        1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
·        500 gr  baklavalık yufka

           ŞERBETİ İÇİN :

·        3 su bardağı (500 gr) toz şeker
·        3 su bardağı (600 ml) su
·        Küçük boy yarım limonun suyu

 YAPILIŞI




Şerbetin hazırlanması:

·        Bir pişirme kabına 3 su bardağı (500 gr) toz şeker ve 3 su bardağı (600 ml) su koyun. Orta ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve sonra kaynamaya bırakın. 
·        Ocaktan almadan önce, küçük boy yarım limonun suyunu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
·        Soğumaya bırakın.

Tatlının hazırlanması:

·        2 su bardağı (200 gr) ceviz içini rondoda iri parçalar halinde öğütüp bir kaba koyun.
·        Başka bir kapta 1,5 çay bardağı (150 gr) eritilmiş tereyağ ile 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağı karıştırın.
·        Büyük boy kare bir borcamı (ya da fırın tepsisini) yağlayın.
·        500 gr baklavalık hazır yufkanın ilk yaprağını tezgaha serin ve  hazırladığınız yağdan bir miktarını bir fırça ile üzerine sürün.
·        İkinci yufka yaprağını birincinin üzerine yayın ve üzerine yine yağ sürün.
·        Üzerine ceviz içi serpin ve yufkaların bir kenarını 2 parmak kadar içe katlayın. İçe katladığınız kenara ince bir oklava koyun ve hazırlanan yufkayı oklavaya sarın. Yufkayı kenarlardan içe doğru büzün ve oklavayı yufkaların içinden sıyırıp alın. Hazırlanan yufkayı yağladığınız borcama yerleştirin. Aynı işlemi diğer yufkalarda da tekrarlayın.
·        Kalan yağı borcama yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine sürün ve önceden 180°C ısıtılmış fırında 40 - 45 dakika (üstleri kızarana kadar) pişirin.
·        Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika bekleyin ve hazırlanan şerbeti soğuk olarak üzerine dökün.
·        Herbir parçayı keskin bir bıçak ile ortadan ikiye bölün ve şerbetini çekmesi için yaklaşık 1 saat bekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.