Fıstıklı ve Çikolatalı Beze Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

  • 3 adet yumurtanın akı
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı (180 gr) toz şeker
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 3/4 su bardağı (100 gr) Antep fıstığı (iri parçalar halinde dövülmüş)
  • 1 çay bardağı (80 gr) damla çıkolata


YAPILIŞI



  • 3 adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın (sadece akları kullanılacaktır).
  • Büyük bir karıştırma kabında,  yumurta akları ile bir tutam tuzu mikserin hızlı devrinde köpürene kadar karıştırın.
  • 1 su bardağı (180 gr) toz şekeri parti parti ekleyerek karıştırmaya devam edin. 1 paket (5 gr) toz vanilya ilave edin ve mikserin en hızlı devrinde, akışkan olmayan parlak ve koyu kıvamlı bir köpük oluşana kadar karıştırmaya devam edin.
  • 3/4 su bardağı (100 gr) iri parçalar halinde dövülmüş Antep fıstığı , 1 çay bardağı (80 gr) damla çıkolata ekleyin ve bir spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın.
  • Karışımı geniş uçlu bir krema sıkma torbasına doldurun ve pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine küçük bezeler halinde (aralıklı olarak) sıkın. Sıkma torbanız yoksa, bir dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı kullanabilirsiniz.
  • Önceden 120°C  ısıtılmış fırında 70 - 75 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.