MALZEMELER
- 225 gr bitter çikolata (çikolata kaseleri için 200 gr ve üstlerini süslemek için 25 gr)
- 450 gram kestane
- 2 + 1/4 su bardağı (450 ml) su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik (150 gr) toz şeker
- 1 paket (5 gr) toz vanilya
- 1/2 portakal kabuğu rendesi
- Üstü için : Toz antep fıstığı
YAPILIŞI
- Bir pişirme kabının 3/4' ünü su ile doldurun. Küçük parçalar halinde parçalanmış 200 gr bitter çikolatayı, ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve kaseyi pişirme kabının üzerine oturtup, orta ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
- Silikon muffen kalıplarına (mini kek kalıpları), herbirine 2 yemek kaşığı olmak üzere erimiş çikolata koyun ve kalıpları döndürerek çikolatanın kalıbın içine tamamen yayılmasını sağlayın. Kalıbın dibinde kalan fazla çikolatayı tekrar çikolata kasesine boşaltın ve pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye kalıpları ters olarak yerleştirin. Çikolataların sertleşmesi için tepsiyi buzdolabına kaldırın.
- 450 gr kestaneyi 1 saat süreyle suda bekletin. Sudan çıkan kestaneleri bir bıçakla çizip pişirme tenceresine koyun. Üzerini örtecek kadar su ile doldurup 2 adet kesme şeker ilave edin ve kabukları soyulacak hale gelinceye kadar haşlayın.
- Haşlanan kestanelerin kabuklarını soyun ve bir tencereye koyup, üzerine 1 su bardağından 1 parmak eksik (150 gr) toz şeker, 1/2 portakal kabuğu rendesi, bir paket (5 gr) toz vanilya ve 2 + ¼ su bardağı (450 ml) su ilave edin. Orta ateşte (zaman zaman karıştırarak) 25 - 30 dakika kaynatın.
- Ocaktan alınan karışımı mutfak robotu ya da rondo ile püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
- Buzdolabında iyice sertleşen çikolataları kalıplarından ayırın ve soğuyan kestane püresini çikolata kaselerine paylaştırın.
- Üstlerini rendelenmiş çikolata ve toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun