MALZEMELER
(15- 20 adet mini pizza için)
HAMUR MALZEMELERİ
·
3 su bardağı (330 gr) un
·
1 paket (10gr) kuru maya
·
1/2 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
1 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker
·
2 adet yumurta (Bir adet içine; 1 adedin sadece sarısını üstlerine
sürmek için)
·
2/3 su bardağı (130 ml) ılık süt
·
2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağ
SOS MALZEMELERİ
·
2 tatlı kaşığı domates salçası
·
1 küçük domatesin rendesi (tel
süzgeçten geçirilmiş)
·
2 çay kaşığı kekik
·
1 tutam karabiber
·
1 tutam tuz
·
1 tutam kırmızı pul biber
·
1 diş sarımsak (ezilmiş)
·
2 çay kaşığı zeytinyağı
ÜSTÜ İÇİN
(Kullanılacak malzemeler tercihe
bağlı olup, benim kullandıklarım aşağıdadır)
·
Kaşar peyniri rendesi
·
Beyaz peynir
·
Maydonoz
·
Sivri biber
·
1 adet domates
·
Yeşil zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
·
Minik doğranmış sucuk
1 yumurtanın sarısı (kenarlarına
sürmek için)
YAPILIŞI
·
Karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu eleyerek koyun.
·
1 paket (10 gr) kuru mayayı üstüne serpin ve karıştırın.
·
Ortasını havuz gibi açıp, 1/2 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu, 1 yemek
kaşığı (20 gr) toz şekeri, 1 adet yumurtayı ve 2/3 su bardağı (130 ml) ılık
sütü ekleyip hamuru elinizle yoğurun.
·
Hamur biraz toplanınca, küçük küpler halinde kesilmiş, oda
sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağı hamura ekleyin.
·
Elinize yapışmayan, kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edene
kadar iyice yoğurun.
·
Kabın üzerini nemli bir bez ile örtüp, oda sıcaklığında hamuru 1
saat mayalanmaya bırakın.
·
Hamurdan ceviz büyüklüğünde eşit parçalar koparın ve avucunuzda
yuvarlayıp top haline getirin.
·
Pişirme kağıdı serilen tepsiye aralıklı olarak dizin.
·
Altı sıvı yağ ile yağlanmış bir çay bardağını, hamurların
üstüne bastırın ve ortalarında çukurlar
oluşturun.
·
Hazırlanan hamurların üstünü nemli bir bez ile örtüp, pizza sosunu
hazırlamaya başlayın.
·
Bir kaseye, 2 tatlı kaşığı domates salçası, rendelenmiş 1 küçük
domates (tel süzgeçten geçirilmiş), 2 çay kaşığı kekik, 1 tutam karabiber, 1
tutam tuz, 1 tutam kırmızı pul biber, 1 diş sarımsak (ezilmiş) ve 2 çay kaşığı
zeytinyağı koyup karıştırın.
·
Hazırladığınız sostan, herbir hamurun çukuruna 1 çay kaşığı kadar
koyup bir fırça ile yayın. Tercihinize bağlı olarak, rendelenmiş kaşar peyniri,
minik doğranmış domates, beyaz peynir, maydonoz, sivri biber, yeşil zeytin
(çekirdeği çıkarılmış), sucuk gibi şarküteri malzemeleri yerleştirin. Üstlerine
eliniz ile bastırıp, malzemelerin yerleşmesini sağlayın.
·
Bir fırça ile hamurların kenarlarına 1 adet yumurtanın sarısını
sürün.
·
Önceden 180° C ısıtılan fırında yaklaşık 25 - 30 dakika
pişirin.
Afiyet olsun.