Çanta Pasta Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

HAMUR MALZEMELERİ

·        6 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılacak)
·        2 tepeleme yemek kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta sarılarına eklemek için)
·        1/2 su bardağından biraz az  (60 ml) süt
·        1/2 su bardağından biraz az  (60 ml) sıvı yağ
·        1 paket (5 gr) vanilya
·        1/2 su bardağı (45 gr) un
·        1/2 su bardağı (45 gr) mısır nişastası
·        1 tatlı kaşığı limon suyu
·        1 tutam tuz
·        1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker (yumurta aklarına eklemek için)

KREMA VE DOLGU MALZEMELERİ

·        2 adet yumurta sarısı
·        1 su bardağı (135 gr) pudra şekeri
·        2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası
·        2 yemek kaşığı (25 gr) un
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        1/2 kg (500 ml) süt
·        125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)

ÜSTÜ İÇİN

·        Pudra şekeri
·        Biraz çilek / üzüm


YAPILIŞI 





PASTA HAMURUNUN HAZIRLANMASI

·        6 yumurtanın sarısı ile akını ayırın.
·        Karıştırma kabına 6 yumurta sarısını koyup mikser ile çırpın.
·        2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ekleyip, şeker iyice eriyene kadar  çırpmaya devam edin.
·        Çırpma işlemi devam ederken 1/2 su bardağından biraz az  (60 ml) süt ve 1/2 su bardağından biraz az  (60 ml) sıvı yağ ekleyin.
·        1 paket (5 gr) vanilya, 1/2 su bardağı (45 gr) un ve 1/2 su bardağı (45 gr) mısır nişastasını da karışıma ekleyip mikserin en düşük devri ile çırpın.
·        Diğer karıştırma kabında, 6 yumurtanın akını 1 tutam tuz ile mikserin düşük hızında çırpın ve kabarcıklar oluştuğunda 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin.
·        İyice köpürdüğünde, 1/2 su bardağı (90 gr) toz şekeri azar azar ekleyin ve mikserin devir hızını iyice yükseltip parlak ve akışkan olmayan bir köpük haline dönüşene kadar çırpmaya devam edin 
·        Hazırlanan bu karışımı, yumurta sarısı içeren karışıma  parti parti  ekleyerek el çıpıcısı ile karıştırın.
·        Bir fırın tepsisini katı yağ ile iyice yağlayıp üzerine pişirme kağıdı serin.
·        Hazırlanan karışımı tepsiye dengeli şekilde yayın ve tepsiyi sallayarak ve birkaç kez tezgaha vurarak karışımın iyice yerleşmesini sağlayın.
·        Önceden 180°C ısıtılan fırında 15 - 20 dakika (üstü pembeleşene kadar) pişirin.
·        Fırından çıkan hamurun, 15 - 20 dakika soğumaya bırakılmasını takiben,  üzerine pudra şekeri serpin ve bir pişirme kağıdı koyun.
·        Pişirme kağıdının üstüne bir tepsi yerleştirin ve altüst çevirip hamura yapışan alttaki kağıt üste gelecek şekilde tezgahın üzerine koyun.
·        Hamura yapışan pişirme kağıdını yavaş ve kekinize zarar vermeyecek bir biçimde dikkatlice sıyırıp çıkarın.

PASTA KREMASININ HAZIRLANMASI

·        Karıştırma kabına  2 adet yumurta sarısını, 1 su bardağı (135 gr) pudra şekerini koyup, krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile karıştırın.
·        1,5  yemek kaşığı (25 gr) nişasta,  1,5 yemek kaşığı (25 gr) un ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin.
·        1/2 kg (500 ml) sütten birazını unlu karışıma ekleyin ve mikser ile karıştırarak biraz seyrelmesini sağlayın.
·        Kalan sütü kalın tabanlı bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Süt kaynama noktasına gelince (kabarcıklar oluşmaya başlayınca),  1 kepçe alıp hazırladığınız karışıma ekleyin ve karıştırın.  Sonra, karışımın tamamını kaynamakta olan süt tenceresine geri boşaltın ve koyuşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·        Ocaktan alınan sıcak karışımı temiz bir karıştırma kabına aktarın. 125 gr tereyağını ekleyip mikserin hızlı devrinde iyice karıştırın (bu işlem tereyağının karışımla özdeşleşmesini ve hazırlanan kremanın kısmen soğumasını sağlayacaktır).
·        Kabın üzerini streç film ile kapatın ve filmin kremanın yüzeyine değecek şekilde yerleştirilmesine dikkat edin (kremanın kaymak tutmaması için). Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·        Pandispanyanız tamamen soğuyup kesilebilir hale gelene kadar, hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin.

PASTANIN HAZIRLANMASI

·        Yuvarlak bir kesme aparatı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin.
·        Hazırlanan pasta kremasını, krema sıkma aparatı ile hamurların içine sıkın. Bir kaç tane minik çilek parçasını kremanın üzerine serpiştirin.
·        Hamurun iki ucunu yukarıda birleştirin ve bir kürdan geçirerek sabitleyin. Kürdanın iki ucuna ortadan kesilmiş üzüm taneleri geçirin.

Afiyet olsun.