MALZEMELER
·
Temizlenip dilimlenmiş 750 gr balkabağı
·
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (125 gr) un
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 tatlı kaşığı (3 gr) toz tarçın
·
1 tatlı kaşığı (2 gr) hindistan cevizi
·
2 adet yumurta
·
1,5 su bardağı (250 gr) toz şeker
·
1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
·
1 çay bardağı (100 gr) damla
çikolata (bitter)
·
1/2 su bardağı (50 gr) iri dövülmüş
ceviz içi
·
Üzerini süslemek için : Hindistan
cevizi ve ceviz içi
YAPILIŞI
·
750 gr
temizlenip dilimlenmiş balkabağını yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizin ve
önceden 180°C
ısıtılmış fırında, kabaklar yumuşayana kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.
·
Sert kenarları bir bıçak ile temizleyin ve rondo ile
(ya da çatal ile ezerek) püre haline getirip soğumaya bırakın.
·
Büyük bir karıştırma kabına, 1 su bardağı + 1 yemek
kaşığı (125 gr) unu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr)
toz vanilyayı eleyin. 1 tatlı kaşığı (3 gr) toz tarçın ve 1 tatlı kaşığı (2 gr)
hindistan cevizi ilave edip karıştırın.
·
Başka bir karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 1,5 su
bardağı (250 gr) toz şekeri koyup mikser ile iyice karıştırın. Yarım çay bardağı (50 ml) sıvı yağ ekleyip
karıştırmaya devam edin. Hazırlanan kabak püresini (350 gr) ekleyip çırpma teli
ile, özdeş hale gelene kadar karıştırın. Hazırlanan unlu karışımı kısım kısım
ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı (100 gr) bitter damla
çikolata ve yarım su bardağı (50 gr) iri dövülmüş ceviz içini ekleyip, bir
spatula ile alttan üste karıştırın.
·
Hazırlanan
karışımı küçük kek kalıplarına (muffen kalıpları) paylaştırın ve önceden
180°C ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak içlerinin
piştiğinden emin olun. Fırından çıkan kekleri soğumaya bırakın.
·
Üstlerini hindistan cevizi ve ceviz içi ile süsleyip
servis yapın.
Afiyet olsun.