MALZEMELER
ANANAS PÜRESİ MALZEMELERİ
·
2
adet ananas (kabuğu soyulmuş)
·
1
çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
1
adet kabuk tarçın
·
2
adet kuru karanfil
TART HAMURU MALZEMELERİ
·
1
su bardağı (120 gr) kek unu
·
1
su bardağı (120 gr) normal un
·
1
tutam tuz
·
150
gr soğuk tereyağ (küp küp kesilmiş)
·
1
adet yumurtanın sarısı
·
2
yemek kaşığı buzlu su
·
Üstüne
sürmek için 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
ANANAS PÜRESİNİN HAZIRLANMASI
·
Soyulmuş
2 adet ananası küpler halinde doğrayın ve rondo ile püre haline getirin.
·
Püreyi
tel süzgeçten geçirip suyunu ayırın ve bir pişirme kabına koyun. 1 adet kabuk tarçın ve 2 adet kuru
karanfil ekleyip, orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca, ocağı kısın ve 100
gr toz şekeri parti parti ekleyip karıştırın. Püre katılaşana kadar pişirmeye
devam edin ve ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca
buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin.
·
Buzdolabından
çıkarılan püreden küçük parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar
oluşturun.
TART HAMURUNUN HAZIRLANMASI
·
1 su bardağı (120 gr) kek ununu, 1 su bardağı (120 gr)
normal unu ve 1 tutam tuzu bir karıştırma kabının içine eleyin. 150 gr soğuk tereyağ
(küp küp kesilmiş) ilave edin ve çatal ile ezerek unlu karışım ile özdeş hale
gelmesini sağlayın.
·
1
adet yumurtanın sarısını, 2 yemek kaşığı buzlu su ile çırpın ve un-tereyağ
karışımına ekleyip hamuru elinizle iyice
yoğurun.
·
Hazırlanan
hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir kaba koyun ve üzerini streç film ile kapatıp 30
dakika buzdolabında bekletin.
·
Buzdolabından
alınan birinci parça hamuru, un serpilmiş tezgah üzerinde merdane ile 2,5 - 3
mm kalınlığında açın (bu sırada 2'inci parça hamuru buzdolabında muhafaza
edin). Açtığınız hamurdan, bir kesme
aparatı ya da bardak ağızı ile yuvarlak parçalar kesin. Her iki parçadan
birinin ortasını, daha küçük bir kesme aparatı ile kesip halka şeklinde hamur
parçaları oluşturun. Halka şeklindeki parçaları, diğer ortası kesilmeyen hamur
parçalarının üzerine yerleştirin ve bir bıçak ile kenarlarında eşit aralıkta izler
oluşturun. Aynı işlemleri buzdolabında bekletilen 2. parça hamura da uygulayın.
TARTLARIN TAMAMLANMASI
·
Hazırlanan
tart hamurlarını, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin ve kenarlarına
bir fırça ile yumurta sarısı sürün.
·
Ortalarına
ananas püresi toplarını yerleştirin ve elinizle hafifçe bastırıp, hamurun orta
deliği genişliğine erişmesini sağlayın.
·
Önceden
180°C ısıtılan fırında 25 - 30 dakika (üstü pembeleşene kadar) pişirin.
Afiyet olsun.