Ananaslı Tart Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER


ANANAS PÜRESİ  MALZEMELERİ

·        2 adet ananas (kabuğu soyulmuş)
·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·        1 adet kabuk tarçın
·        2 adet kuru karanfil

TART HAMURU MALZEMELERİ

·        1 su bardağı (120 gr) kek unu
·        1 su bardağı (120 gr) normal un
·        1 tutam tuz
·        150 gr soğuk tereyağ (küp küp kesilmiş)
·        1 adet yumurtanın sarısı
·        2 yemek kaşığı buzlu su
·        Üstüne sürmek için 1 yumurta sarısı


YAPILIŞI 




ANANAS PÜRESİNİN HAZIRLANMASI

·        Soyulmuş 2 adet ananası küpler halinde doğrayın ve rondo ile püre haline getirin.
·        Püreyi tel süzgeçten geçirip suyunu ayırın ve bir pişirme kabına  koyun. 1 adet kabuk tarçın ve 2 adet kuru karanfil ekleyip, orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca, ocağı kısın ve 100 gr toz şekeri parti parti ekleyip karıştırın. Püre katılaşana kadar pişirmeye devam edin ve ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin.
·        Buzdolabından çıkarılan püreden küçük parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar oluşturun.

TART HAMURUNUN HAZIRLANMASI

·        1 su bardağı (120 gr) kek ununu, 1 su bardağı (120 gr) normal unu ve 1 tutam tuzu bir karıştırma kabının içine eleyin. 150 gr soğuk tereyağ (küp küp kesilmiş) ilave edin ve çatal ile ezerek unlu karışım ile özdeş hale gelmesini sağlayın.
·        1 adet yumurtanın sarısını, 2 yemek kaşığı buzlu su ile çırpın ve un-tereyağ karışımına  ekleyip hamuru elinizle iyice yoğurun.
·        Hazırlanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir kaba koyun ve üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
·        Buzdolabından alınan birinci parça hamuru, un serpilmiş tezgah üzerinde merdane ile 2,5 - 3 mm kalınlığında açın (bu sırada 2'inci parça hamuru buzdolabında muhafaza edin). Açtığınız hamurdan,  bir kesme aparatı ya da bardak ağızı ile yuvarlak parçalar kesin. Her iki parçadan birinin ortasını, daha küçük bir kesme aparatı ile kesip halka şeklinde hamur parçaları oluşturun. Halka şeklindeki parçaları, diğer ortası kesilmeyen hamur parçalarının üzerine yerleştirin ve bir bıçak ile kenarlarında eşit aralıkta izler oluşturun. Aynı işlemleri buzdolabında bekletilen 2. parça hamura da uygulayın. 

TARTLARIN TAMAMLANMASI

·        Hazırlanan tart hamurlarını, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin ve kenarlarına bir fırça ile yumurta sarısı sürün.
·        Ortalarına ananas püresi toplarını yerleştirin ve elinizle hafifçe bastırıp, hamurun orta deliği genişliğine erişmesini sağlayın.
·        Önceden 180°C ısıtılan fırında 25 - 30 dakika (üstü pembeleşene kadar) pişirin.

Afiyet olsun.