Meyveli Mini CheesecakeTarifi


 Video Tarif

MALZEMELER

Muffen kalıpları

TABANI İÇİN:

·        200 gr burçak bisküvi
·        100 gr tereyağ (eritilmiş - ılık)

DOLGU KREMASI İÇİN:

·        1 kutu (200 gr) taze krema peyniri
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker
·        2 adet yumurta
·        1 kutu (200 ml) süt kreması
·        1/2 çay bardağı (30 gr) mısır nişastası
·        1 limon kabuğu rendesi

ÜSTÜ İÇİN:

·        Çeşitli taze meyveler


YAPILIŞI




·        200 gr burçak bisküviyi rondo ile öğütün ve derin bir kaba alın. 100 gr eritilmiş tereyağ (ılık) ilave edin ve bir kaşıkla karıştırıp ezerek, yağın bisküvilerle özdeş hale gelmesini sağlayın.
·        Karışımı muffen kalıplarının tabanlarına paylaştırın ve parmaklarınızla (ya da bir çay bardağı dibi ile) bastırarak iyice sıkışmalarını sağlayın (yaklaşık 1 cm kalınlıkta bir tabaka oluşturacak şekilde).
·        Önceden 180° C ısıtılan fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
·        Büyük bir karıştırma kabına 200 gr taze krema peynirini koyup mikser ile karıştırın.  1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker ekleyip, homojen hale gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. 2 adet yumurtayı birer birer ekleyin.   1 kutu (200 ml) süt kreması, 1/2 çay bardağı (30 gr) mısır nişastası ve 1 limon kabuğu rendesi ekleyip mikser ile iyice karıştırın.
·        Hazırlanan karışımı, tabanlarına bisküvi yerleştirdiğiniz muffen kalıplarına paylaştırın ve önceden 180° C ısıtılan fırında 20 - 25 dakika pişirin. Fırının ısısını kapatıp, kapağını aralık bırakın ve  30 dakika daha fırında dinlendirip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·        Cheesecake'leri 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kalıplarından çıkarın ve üstlerine çeşitli taze meyveler yerleştirip servis yapın.


Afiyet olsun.