MALZEMELER
Muffen kalıpları
TABANI İÇİN:
·
200 gr burçak bisküvi
·
100 gr tereyağ (eritilmiş - ılık)
DOLGU KREMASI İÇİN:
·
1 kutu (200 gr) taze krema peyniri
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker
·
2 adet yumurta
·
1 kutu (200 ml) süt kreması
·
1/2 çay bardağı (30 gr) mısır nişastası
·
1 limon kabuğu rendesi
ÜSTÜ İÇİN:
·
Çeşitli taze meyveler
YAPILIŞI
·
200 gr burçak bisküviyi rondo ile öğütün ve derin bir kaba alın. 100 gr eritilmiş tereyağ (ılık) ilave edin ve
bir kaşıkla karıştırıp ezerek, yağın bisküvilerle özdeş hale gelmesini
sağlayın.
·
Karışımı muffen
kalıplarının tabanlarına paylaştırın ve parmaklarınızla (ya da bir çay bardağı
dibi ile) bastırarak iyice sıkışmalarını sağlayın (yaklaşık 1 cm kalınlıkta bir
tabaka oluşturacak şekilde).
·
Önceden
180° C ısıtılan
fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
·
Büyük bir karıştırma kabına 200 gr taze krema
peynirini koyup mikser ile karıştırın. 1 paket
(5 gr) toz vanilya ve 1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker ekleyip, homojen hale
gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. 2 adet yumurtayı birer birer ekleyin. 1 kutu
(200 ml) süt kreması, 1/2 çay bardağı (30 gr) mısır nişastası ve 1 limon kabuğu
rendesi ekleyip mikser ile iyice karıştırın.
·
Hazırlanan karışımı, tabanlarına
bisküvi yerleştirdiğiniz muffen kalıplarına paylaştırın ve önceden
180° C ısıtılan fırında 20 - 25 dakika pişirin. Fırının ısısını
kapatıp, kapağını aralık bırakın ve 30
dakika daha fırında dinlendirip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Cheesecake'leri
1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kalıplarından çıkarın ve üstlerine çeşitli taze
meyveler yerleştirip servis yapın.
Afiyet
olsun.