Çikolatalı Gül Açma Tarifi

 Video Tarif


MALZEMELER

·        1 su bardağı (200 ml) ılık süt
·       3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker
·        1 paket (10 gr) instant kuru maya
·       3,5 su bardağı (370 gr) un
·       1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozu
·       1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·       1/2 çay bardağı (45 gr) eritilmiş tereyağ
·       50 gr damla çikolata
·       50 gr çekirdeksiz kuru üzüm

ÜSTÜ İÇİN :

·        1 yumurta  sarısı
·        1/2 çay bardağı (50 ml) süt kreması
·        100 gr beyaz çikolata


YAPILIŞI




·        Büyük bir karıştırma kabına 1 su bardağı (200 ml) ılık süt ve 3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker koyup karıştırın.
·        1 paket (10 gr) instant kuru mayayı ekleyip karıştırın ve köpürene kadar 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
·        Başka bir karıştırma kabına 3,5 su bardağı (370 gr) unu, 1/2 paket (5 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin ve karıştırın.
·        Köpüren mayalı süte,  1/2 çay bardağı (45 gr) eritilmiş (ılık) tereyağı ve hazırlanan unlu karışımı ilave edip, hamuru elastiki ve düzgün bir form alana kadar 10-15 dakika süreyle yoğurun.
·        Yoğurulan hamuru, içi yağlanmış bir kaba koyun ve üstünü streç film ile sıkıca kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın.
·        Kabarıp 2 kat hacime ulaşan hamuru bir kez daha yoğurun.
·         4 eşit parçaya bölün ve herbir parçayı avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin . Kurumaması için üzerini örtün.
·        Un serpilen tezgahın üzerinde, herbir bezeyi merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. Açılan hamurdan 8-9 cm çapında bir kesme aparatı, ya da bardak ile daire şeklinde parçalar kesin.
·        İlk parçayı tezgaha koyun ve ikinci parçayı, kenarı ilk parçanın ortasına gelecek şekilde (alttaki parçanın yarısını örtecek şekilde) üzerine koyun. İkinci parçanın üzerine biraz damla çikolata ve biraz da çekirdeksiz kuru üzüm serpiştirip elinizle bastırın.
·        3'üncü parçayı da ikincinin üzerine aynı şekilde kapatıp damla çikolata ve kuru üzüm serpiştirin. 4'üncü parçayı da yerleştirip bastırdıktan sonra rulo şeklinde sarın ve bir bıçak ile ortadan ikiye bölün. Yaprak şeklindeki kısımları hafifçe dışa doğru kıvırıp gül şekli verin ve kesilen dip kısımları aşağıda birleştirip elinizle bastırarak yapıştırın. Herbir parçayı muffen kalıplarına yerleştirin ve aynı işlemleri diğer hamur parçalarında da uygulayın.
·        Kalıpları bir fırın tepsisine yerleştirin ve açmaların üstlerine, bir fırça yardımı ile biraz yumurta sarısı sürün.
·        Önceden 180 °C  ısıtılan fırında,  yaklaşık 20 - 25 dakika (üstleri kızarana kadar) pişirin.
·        1/4'üne kadar su doldurulan bir pişirme kabının üzerine, ısıya dayanıklı bir kase oturtun ve içine 50 ml süt kreması ve 100 gr beyaz çikolata koyup orta ateşte karıştırarak eritin.
·        Eriyen çikolatayı bir tatlı kaşığı ile açmaların üzerine hafifçe akıtın. Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.