MALZEMELER
Hamuru için:
·
3 su bardağı (300 gr) un
·
10 yemek kaşığı (150 gr) tereyağ
·
1 adet yumurta
·
1 çay kaşığı (3 gr) tuz
·
200 gr (2 su bardağı)
taze kaşar peyniri rendesi
Üstü
için:
·
1
yumurta sarısı
·
Çörek otu, susam, kırmızı tatlı pul biber
YAPILIŞI
·
Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı unu eleyin ve ortasını
havuz gibi açın. 10 yemek kaşığı tereyağını, 1 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı
tuzu koyup karıştırın. Kaşıkla bastırarak tereyağın ezilerek una karışmasını
sağlayın.
·
2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peynirini ekleyin ve elinizle yoğurarak
malzemelerin özdeş hale gelmesini sağlayın.
·
Tezgaha un serpin ve hamuru tezgahta iyice yoğurun. Streç filme
sarın ve 15 - 20 dakika dinlenmeye bırakın.
·
Dinlenen hamuru 3 parça halinde kesin ve merdane ile herbir
parçayı, yaklaşık 2-3 milimetre inceliğe erişene kadar açın.
·
Kurabiye kalıpları ile kesin ve pişirme kağıdı serilen fırın
tepsisine dizin.
·
Üstlerine, çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu, susam,
kırmızı pul biber serpin.
·
Önceden 180°C
ısıtılan fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.