Ekler Pasta Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

Hamur  malzemeleri:

·        2,5 çay bardağı (142 gr) elenmiş un
·        4 adet yumurta
·        1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt
·        1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su
·        8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağ - küp küp kesilmiş (oda sıcaklığında)
·        1 çay kaşığı (3 gr) tuz

Krema malzemeleri:

·        1 adet büyük boy yumurta
·        1,5 yemek kaşığı (20 gr) un
·        1,5 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
·        1 ,5 çay bardağı (150 ml) süt
·        1 çay bardağı (100 ml) süt kreması
·        1/2 çay bardağı (60 gram) toz şeker
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        1 tutam tuz
·        1,5 yemek kaşığı (25 gr) soğuk tereyağ
·        1/2 paket (35 gr) toz krem şanti
·        1/2 çay bardağı (50 ml) soğuk süt

Üstü için:

·        1 adet (80 gr) bitter çikolata
·        1 adet (80 gr) sütlü çikolata
·        3/4 çay bardağı (80 ml) süt kreması


YAPILIŞI




Hamurun hazırlanması:

·        2,5 çay bardağı unu bir kaba eleyin.
·        4 adet yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
·        Pişirme kabına 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı süt, 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı su, 8 yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu koyup karıştırın. Ocağa koyun ve orta ateşte kaynatın.
·        Kaynayınca,  2,5 çay bardağı elenmiş unu bir seferde ekleyin ve tahta bir kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanıp, pişirme kabının tabanına yapışmayan bir kıvam aldığında ateşten alın (dibinin tutmamasına dikkat edin).
·        Pişen hamura, çırpılmış yumurtaları kısım kısım ekleyerek mikserin en düşük devrinde iyice karıştırarak soğutun.
·        Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin ve hazırlanan yumuşak hamuru, krema sıkma torbası ile,  parmak şeklinde kağıdın üzerine aralıklarla sıkın (fırında 3-4 kat hacim kazanacaktır).
·        Parmağınızı suya batırıp hamurun sivri kalmış uçlarını düzeltin ve nemli kalmaları için üzerine hafifçe su serpin.
·        Önceden 200 derece C 'ye ısıtılan fırında 25 dakika pişirin ve kabarmalarını izleyin. Hamurlar iyice kabarıp üstleri hafif kahve rengine dönmeye başlayınca, ısıyı 175 derece C'ye düşürün ve 10 dakika daha pişirip fırından alın.
·        İyice pişen hamurların iki ucuna, sivri uçlu bir bıçak ya da uzun bir kürdan ile minik birer delik açın.
·        İçlerinin iyice kuruması için, ısısı kapatılan fırına hamurlarınızı  tekrar koyun ve kapağını biraz aralık bırakıp 10 dakika daha fırında bekletin.
·        Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Dolgu kremasının hazırlanması:

·        Bir karıştırma kabında 1 adet büyük boy yumurta,  1,5  yemek kaşığı un ve 1,5  yemek kaşığı mısır nişastasını birlikte çırpın.
·        Pişirme kabına, 1,5 çay bardağı  süt ve  1 çay bardağı süt kreması koyup karıştırın.
·        1/2 çay bardağı toz şeker, 1 paket toz vanilya ve 1 tutam tuz  ekleyip orta ateşte kaynatın (ara ara karıştırın).
·        Kenarlar ve ortada kabarcıklar oluştuğunda, 1 kepçe alıp yumurta/nişasta karuışımına ekleyip karıştırın ve tekrar kaynayan sütlü karışıma katın. Koyulaşana kadar, hızlı hızlı karıştırarak pişirin.
·        Ocaktan alın ve 1,5  yemek kaşığı soğuk tereyağını, kısım kısım ekleyip karıştırın.
·        Hazırlanan kremayı bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·        1/2 paket toz krem şantiye, 1/2 çay bardağı soğuk süt ekleyip mikser ile çırpın ve ılık hale gelen kremaya ekleyip bir spatula ile alttan üste iyice karıştırın.
·        Üstünü streç film ile örtün. Streç film, kremanın yüzeyine tamamen değmelidir (bu işlem, kremanın üzerinde kaymak tabakası oluşmasını önlemek içindir).
·        Kremayı buzdolabına koyun ve en az 1 saat soğutun. 

Pastaların hazırlanması:

·        Soğuyan ekler hamurlarını, keskin bir bıçakla yan tarafından keserek ikiye ayırın.
·        1/4'ü kadar su doldurulan bir pişirme kabının üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun ve kaseye 1 adet (80 gr) bitter çikolata,  1 adet (80 gr) sütlü çikolata ve 3/4 çay bardağı (80 ml) süt kreması koyun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
·        Hamurların üst parçalarını çikolataya batırıp, pişirme kağıdı üzerine yerleştirin. Sonra tabağa aktarıp 15-20 dakika buzdolabına koyun.
·        Hazırladığınız pasta kremasını krema sıkma torbası ya da bir tatlı kaşığı ile alt parçanın üstüne yayın.
·        Çikolatalı üst parçaları, kremalı alt parçaların üzerine yerleştirin. Tercihe bağlı olarak üzerine toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.