MALZEMELER
Hamur malzemeleri:
·
2,5 çay bardağı (142 gr) elenmiş un
·
4 adet yumurta
·
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt
·
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su
·
8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağ - küp küp
kesilmiş (oda sıcaklığında)
·
1 çay kaşığı (3 gr) tuz
Krema malzemeleri:
·
1 adet büyük boy yumurta
·
1,5 yemek kaşığı (20 gr) un
·
1,5 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
·
1 ,5 çay bardağı (150 ml) süt
·
1 çay bardağı (100 ml) süt kreması
·
1/2 çay bardağı (60 gram) toz şeker
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 tutam tuz
·
1,5 yemek kaşığı (25 gr) soğuk tereyağ
·
1/2 paket (35 gr) toz krem şanti
·
1/2 çay bardağı (50 ml) soğuk süt
Üstü için:
·
1 adet (80 gr) bitter çikolata
·
1 adet (80 gr) sütlü çikolata
·
3/4 çay bardağı (80 ml) süt kreması
YAPILIŞI
Hamurun hazırlanması:
·
2,5 çay bardağı unu bir kaba eleyin.
·
4 adet yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
·
Pişirme kabına 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı süt,
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı su, 8 yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu
koyup karıştırın. Ocağa koyun ve orta ateşte kaynatın.
·
Kaynayınca, 2,5 çay bardağı elenmiş unu bir seferde
ekleyin ve tahta bir kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Hamur
toparlanıp, pişirme kabının tabanına yapışmayan bir kıvam aldığında ateşten
alın (dibinin tutmamasına dikkat edin).
·
Pişen
hamura, çırpılmış yumurtaları kısım kısım ekleyerek mikserin en düşük devrinde iyice
karıştırarak soğutun.
·
Fırın
tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin ve hazırlanan yumuşak hamuru, krema sıkma
torbası ile, parmak şeklinde kağıdın
üzerine aralıklarla sıkın (fırında 3-4 kat hacim kazanacaktır).
·
Parmağınızı
suya batırıp hamurun sivri kalmış uçlarını düzeltin ve nemli kalmaları için üzerine
hafifçe su serpin.
·
Önceden
200 derece C 'ye ısıtılan fırında 25 dakika pişirin ve kabarmalarını izleyin.
Hamurlar iyice kabarıp üstleri hafif kahve rengine dönmeye başlayınca, ısıyı 175
derece C'ye düşürün ve 10 dakika daha pişirip fırından alın.
·
İyice
pişen hamurların iki ucuna, sivri uçlu bir bıçak ya da uzun bir kürdan ile
minik birer delik açın.
·
İçlerinin
iyice kuruması için, ısısı kapatılan fırına hamurlarınızı tekrar koyun ve kapağını biraz aralık bırakıp
10 dakika daha fırında bekletin.
·
Fırından
çıkarın ve soğumaya bırakın.
Dolgu kremasının hazırlanması:
·
Bir karıştırma kabında 1 adet büyük boy
yumurta, 1,5 yemek kaşığı un ve 1,5
yemek kaşığı mısır nişastasını birlikte çırpın.
·
Pişirme kabına, 1,5 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı süt kreması koyup
karıştırın.
·
1/2 çay bardağı toz şeker, 1 paket toz
vanilya ve 1 tutam tuz ekleyip orta
ateşte kaynatın (ara ara karıştırın).
·
Kenarlar ve ortada kabarcıklar
oluştuğunda, 1 kepçe alıp yumurta/nişasta karuışımına ekleyip karıştırın ve
tekrar kaynayan sütlü karışıma katın. Koyulaşana kadar, hızlı hızlı
karıştırarak pişirin.
·
Ocaktan alın ve 1,5 yemek kaşığı soğuk tereyağını, kısım
kısım ekleyip karıştırın.
·
Hazırlanan kremayı bir kaba aktarıp oda
sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
1/2 paket toz krem şantiye, 1/2 çay
bardağı soğuk süt ekleyip mikser ile çırpın ve ılık hale gelen kremaya ekleyip bir
spatula ile alttan üste iyice karıştırın.
·
Üstünü streç film ile örtün. Streç film,
kremanın yüzeyine tamamen değmelidir (bu işlem, kremanın üzerinde kaymak
tabakası oluşmasını önlemek içindir).
·
Kremayı buzdolabına koyun ve en az 1 saat
soğutun.
Pastaların hazırlanması:
·
Soğuyan ekler hamurlarını, keskin bir
bıçakla yan tarafından keserek ikiye ayırın.
·
1/4'ü
kadar su doldurulan bir pişirme kabının üzerine ısıya dayanıklı bir kase
oturtun ve kaseye 1 adet (80 gr) bitter çikolata, 1 adet (80 gr) sütlü çikolata ve 3/4 çay
bardağı (80 ml) süt kreması koyun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın
erimesini sağlayın.
·
Hamurların üst parçalarını çikolataya batırıp, pişirme
kağıdı üzerine yerleştirin. Sonra tabağa aktarıp 15-20 dakika buzdolabına koyun.
·
Hazırladığınız pasta kremasını krema sıkma
torbası ya da bir tatlı kaşığı ile alt parçanın üstüne yayın.
·
Çikolatalı üst parçaları, kremalı alt parçaların
üzerine yerleştirin. Tercihe bağlı olarak üzerine toz Antep fıstığı
serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.