Kaşar peynirli kolay börek tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

·        3 adet yufka
·        1 su bardağı (200 gr) rendelenmiş taze kaşar peyniri
·        Kırmızı pul biber
·        1 tutam tuz
·     3 adet yumurta (çırpılmış)
·        2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ (eritilmiş)
·        2,5 su bardağı (500 ml) süt
·        Susam (üstüne serpmek için)


YAPILIŞI



·        Her bir yufkayı kare şeklinde katlayın ve sonra rulo şeklinde sarın. Bir bıçak ile ince şeritler halinde kesin ve yağlanmış borcam'ın içine döşeyip elinizle düzeltin.
·        1 su bardağı (200 gr) rendelenmiş taze kaşar peynirini, borcam'daki yufka parçalarının üzerine serpiştirin ve elinizle bastırıp düzeltin.
·        Üzerine kırmızı pul biber ve 1 tutam tuz serpin.
·        Karıştırma kabında 3 adet yumurtayı çırpın. 2 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağ ve 2,5 su bardağı (500 ml) süt ekleyip karıştırın.
·       Karışımı yufkaların üzerine dökün ve elinizle hafifçe bastırın. Üzerine susam serpin ve önceden 180°C ön ısıtma yapılan fırında 35-40 dakika pişirin.        

Afiyet olsun.