MALZEMELER
·
3 adet yufka
·
1 su bardağı (200 gr) rendelenmiş taze kaşar peyniri
·
Kırmızı pul biber
·
1 tutam tuz
·
3 adet yumurta
(çırpılmış)
·
2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ (eritilmiş)
·
2,5 su bardağı (500 ml) süt
·
Susam (üstüne serpmek için)
YAPILIŞI
·
Her bir yufkayı kare şeklinde katlayın ve sonra rulo şeklinde sarın. Bir
bıçak ile ince şeritler halinde kesin ve yağlanmış borcam'ın içine döşeyip elinizle düzeltin.
·
1 su bardağı (200 gr) rendelenmiş taze kaşar peynirini, borcam'daki
yufka parçalarının üzerine serpiştirin ve elinizle bastırıp düzeltin.
·
Üzerine kırmızı pul biber ve 1 tutam tuz serpin.
·
Karıştırma kabında 3 adet yumurtayı çırpın. 2 yemek kaşığı (30 gr)
eritilmiş tereyağ ve 2,5 su bardağı (500 ml) süt ekleyip karıştırın.
· Karışımı yufkaların üzerine
dökün ve elinizle hafifçe bastırın. Üzerine susam serpin ve önceden 180°C ön ısıtma yapılan fırında 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.