Bisküvili ve Çikolatalı Kolay Pasta Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

·        3 paket (390 gr) burçak bisküvi
·        1,5 su bardağı (120 gr) tuzsuz yer fıstığı
·        4 yemek kaşığı (40 gr) kakao
·        1/2 çay bardağı (50 ml) süt
·        1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
·        2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ
·        2 kutu (toplam: 400 ml) süt kreması
·     1 su bardağı (80 gr) iri dövülmüş ceviz 
·        2 kare (toplam: 150 gr) sütlü çikolata

YAPILIŞI



·        3 paket (390 gr) burçak bisküviyi rondo ile öğütüp toz haline getirin ve bir karıştırma kabına boşaltın.
·        1,5 su bardağı (120 gr) tuzsuz yer fıstığını da öğütüp başka bir kaba koyun.
·        Bir tencereye 4 yemek kaşığı (40 gr) kakao, 1/2 çay bardağı (50 ml) süt, 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker, 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ ve 2 kutu (toplam: 400 ml) süt kreması koyun ve mikserin en düşük devrinde karıştırın.
·     Karışımı orta ateşte, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin ve karıştırma kabındaki öğütülmüş bisküvilerin üzerine boşaltın.
·     Diğer kaptaki öğütülmüş yer fıstıklarını ve  1 su bardağı (80 gr) iri dövülmüş ceviz içini de karışıma ekleyip, bir spatula ile iyice karıştırın.
·     Karışımı tekrar tencereye aktarın ve 5 dakika daha orta ateşte karıştırarak pişirin.
·        Bir borcamın içini pişirme kağıdı ile kaplayın (kağıdın kenarları borcamdan dışarı sarkacak biçimde) ve karışımı borcama aktarıp bir spatula ile üstünü düzleyin.
·        Isıya dayanıklı bir kaseye 2 kare (toplam: 150 gr) sütlü çikolatayı koyun. Kaseyi, 1/4'üne kadar su doldurulan bir pişirme kabının üzerine oturtun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
·        Eriyen çikolatayı, borcamdaki karışımın üzerine yayın ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
·        Buzdolabından çıkarılan pastayı, kenardan sarkan pişirme kağıdı parçalarından tutarak borcamdan çıkarın ve servis tabağına aktarın. Dilerseniz üzerini badem kırığı, toz Antep fıstığı gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.