MALZEMELER
·
3 paket (390 gr) burçak bisküvi
·
1,5 su bardağı (120 gr) tuzsuz yer fıstığı
·
4 yemek kaşığı (40 gr) kakao
·
1/2 çay bardağı (50 ml) süt
·
1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
·
2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ
·
2 kutu (toplam: 400 ml) süt kreması
· 1 su bardağı (80 gr) iri dövülmüş ceviz
·
2 kare (toplam: 150 gr) sütlü çikolata
YAPILIŞI
·
3 paket (390 gr) burçak bisküviyi rondo ile öğütüp toz haline
getirin ve bir karıştırma kabına boşaltın.
·
1,5 su bardağı (120 gr) tuzsuz yer fıstığını da öğütüp başka bir
kaba koyun.
·
Bir tencereye 4 yemek kaşığı (40 gr) kakao, 1/2 çay bardağı (50
ml) süt, 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker, 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ ve 2 kutu
(toplam: 400 ml) süt kreması koyun ve mikserin en düşük devrinde karıştırın.
· Karışımı orta ateşte, kaynama
noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin ve karıştırma kabındaki öğütülmüş
bisküvilerin üzerine boşaltın.
· Diğer kaptaki öğütülmüş yer
fıstıklarını ve 1 su bardağı (80 gr) iri
dövülmüş ceviz içini de karışıma ekleyip, bir spatula ile iyice karıştırın.
· Karışımı tekrar tencereye aktarın
ve 5 dakika daha orta ateşte karıştırarak pişirin.
·
Bir
borcamın içini pişirme kağıdı ile kaplayın (kağıdın kenarları borcamdan dışarı
sarkacak biçimde) ve karışımı borcama aktarıp bir spatula ile üstünü düzleyin.
·
Isıya dayanıklı bir kaseye 2 kare
(toplam: 150 gr) sütlü çikolatayı
koyun. Kaseyi, 1/4'üne kadar su doldurulan bir pişirme kabının üzerine oturtun.
Orta ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
·
Eriyen çikolatayı, borcamdaki karışımın üzerine yayın ve en az 4-5
saat buzdolabında bekletin.
·
Buzdolabından çıkarılan pastayı, kenardan sarkan pişirme kağıdı
parçalarından tutarak borcamdan çıkarın ve servis tabağına aktarın. Dilerseniz
üzerini badem kırığı, toz Antep fıstığı gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.