Tavuk Salatası Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

·        450 gr tavuk göğüs eti  (haşlayın)
·        8 adet ince taze soğan
·        1/2 demet dereotu
·        5 yemek kaşığı (130 gr) süzme yoğurt
·        3 yemek kaşığı (45 gr) mayonez
·        1 çay kaşığı karabiber
·        2 çay kaşığı tuz
·        1 çay kaşığı kırmızı pul biber
·        1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
·        1 çay bardağı (60 gr) iri dövülmüş ceviz içi
·        2 adet salatalık turşusu (üstünü süslemek için)


YAPILIŞI




·        450 gr tavuk göğüs etini haşlayıp, küçük parçalar halinde didikleyin.
·        8 adet ince taze soğanı ve 1/2 demet dereotunu ince ince doğrayın.
·        Karıştırma kabına 5 yemek kaşığı (130 gr) süzme yoğurt ve 3 yemek kaşığı (45 gr) mayonez, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber  ve 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı koyup çırpıcı ile karıştırın.
·        Doğradığınız taze soğanı, dereotunu ve iri dövülmüş 1 çay bardağı (60 gr) ceviz içini ekleyip bir kaşıkla iyice karıştırın.
·        Son olarak, didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyip iyice harmanlayın. Üzerini salatalık turşusu ile süsleyip servis yapın.


Afiyet olsun.