MALZEMELER
·
450 gr tavuk göğüs
eti (haşlayın)
·
8 adet ince taze soğan
·
1/2 demet dereotu
·
5 yemek kaşığı (130 gr)
süzme yoğurt
·
3 yemek kaşığı (45 gr) mayonez
·
1 çay kaşığı karabiber
·
2 çay kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı kırmızı pul
biber
·
1 tatlı kaşığı sızma
zeytinyağı
·
1 çay bardağı (60 gr) iri
dövülmüş ceviz içi
·
2 adet salatalık turşusu
(üstünü süslemek için)
YAPILIŞI
·
450 gr tavuk göğüs etini haşlayıp, küçük parçalar
halinde didikleyin.
·
8 adet ince taze soğanı
ve 1/2 demet dereotunu ince ince doğrayın.
·
Karıştırma kabına 5 yemek
kaşığı (130 gr) süzme yoğurt ve 3 yemek kaşığı (45 gr) mayonez, 1 çay kaşığı
karabiber, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı koyup
çırpıcı ile karıştırın.
·
Doğradığınız taze
soğanı, dereotunu ve iri dövülmüş 1 çay bardağı (60 gr) ceviz içini ekleyip bir
kaşıkla iyice karıştırın.
·
Son olarak, didiklenmiş
tavuk etlerini de ekleyip iyice harmanlayın. Üzerini salatalık turşusu ile
süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.