MALZEMELER
·
5 adet yumurtanın akı ve 3 adedinin sarısı
·
1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker (yumurtalı
karışım için)
·
3/4 çay bardağı (40 gr) un
·
1 su bardağı + 1/2 çay bardağı (toplam: 250 ml)
süt
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 tutam tuz
·
200 gr kakaolu fındık kreması
·
2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta
aklarına karıştırmak için)
·
Sufle kaplarını yağlamak için bir miktar tereyağ
ya da margarin (eritilmiş)
·
Kapların içine serpmek için biraz toz şeker ve
üstlerine serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI
·
Sufle kaplarının içini tereyağ (ya da margarin)
ile yağlayın ve toz şeker serpip çevirerek, şekerin kapların iç kısmına
yapışmasını sağlayın. Fazla şekeri dışarı boşaltın ve kapları buzdolabına
kaldırın.
·
5 yumurtanın akları ile sarılarını ayırın (Bu
tarifte yumurta aklarının tamamı ve yumurta sarılarının 3 adedi
kullanılacaktır).
·
3 yumurta sarısını çırpın. 1/2 çay bardağı (50
gr) toz şeker ve 3/4 çay bardağı (40 gr) un ekleyip, krema kıvamına gelene
kadar mikser ile çırpmaya devam edin.
·
1 su bardağı + 1/2 çay bardağı (Toplam: 250 ml)
sütü pişirme kabına koyun. 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1 tutam tuz ekleyip
kaynatın.
·
Süt kaynama noktasına gelince (kabarcıklar
oluşmaya başlayınca), bir miktar alıp, hazırlanan yumurtalı karışıma ekleyin ve
karıştırıp, tamamını kaynayan süt tenceresine geri boşaltın. Kısık ateşte,
koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·
Karışımı bir karıştırma kabına aktarın ve 200
gr kakaolu fındık kremasını ekleyip, özdeş hale gelene kadar karıştırın.
Üzerine streç film koyun ve soğumaya bırakın (streç filmi karışımın üst
yüzeyine temas edecek şekilde yerleştirin).
·
Karıştırma kabına 5 yumurtanın akını koyun ve
mikser ile orta hızda köpürene kadar karıştırın (kullanacağınız karıştırma
kabının ve mikser uçlarının mutlaka kuru olmasına dikkat edin). Koyulaşmaya
başlayınca 2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ekleyin ve mikserin yüksek hızında,
akışkan olmayan (yoğun) ve parlak bir köpük kıvamı alana kadar karıştırarak
mereng hazırlayın.
·
Soğuyan çikolatalı karışıma, hazırladığınız
merengi kısım kısım ekleyin ve bir spatula ile alttan üste havalandırarak
karıştırın.
·
Karışımı sufla kaplarına paylaştırın (üstten
biraz boşluk kalsın).
·
Kapları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden
200° C ısıtılan fırının en alt rafında 13 - 15 dakika kadar pişirin.
·
Üstlerine pudra şekeri serpin ve sıcak olarak
servis yapın.
Afiyet olsun.