Çikolatalı Sufle Tatlısı Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

·        5 adet yumurtanın akı ve 3 adedinin sarısı
·        1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker (yumurtalı karışım için)
·        3/4 çay bardağı (40 gr) un
·        1 su bardağı + 1/2 çay bardağı (toplam: 250 ml) süt
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        1 tutam tuz
·        200 gr  kakaolu fındık kreması
·        2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta aklarına karıştırmak için)
·        Sufle kaplarını yağlamak için bir miktar tereyağ ya da margarin (eritilmiş)
·        Kapların içine serpmek için biraz toz şeker ve üstlerine serpmek için  pudra şekeri


YAPILIŞI




·        Sufle kaplarının içini tereyağ (ya da margarin) ile yağlayın ve toz şeker serpip çevirerek, şekerin kapların iç kısmına yapışmasını sağlayın. Fazla şekeri dışarı boşaltın ve kapları buzdolabına kaldırın.  
·        5 yumurtanın akları ile sarılarını ayırın (Bu tarifte yumurta aklarının tamamı ve yumurta sarılarının 3 adedi kullanılacaktır).
·        3 yumurta sarısını çırpın. 1/2 çay bardağı (50 gr) toz şeker ve 3/4 çay bardağı (40 gr) un ekleyip, krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpmaya devam edin.
·        1 su bardağı + 1/2 çay bardağı (Toplam: 250 ml) sütü pişirme kabına koyun. 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1 tutam tuz ekleyip kaynatın.
·        Süt kaynama noktasına gelince (kabarcıklar oluşmaya başlayınca), bir miktar alıp, hazırlanan yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırıp, tamamını kaynayan süt tenceresine geri boşaltın. Kısık ateşte, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·        Karışımı bir karıştırma kabına aktarın ve 200 gr  kakaolu fındık kremasını ekleyip, özdeş hale gelene kadar karıştırın. Üzerine streç film koyun ve soğumaya bırakın (streç filmi karışımın üst yüzeyine temas edecek şekilde yerleştirin).
·        Karıştırma kabına 5 yumurtanın akını koyun ve mikser ile orta hızda köpürene kadar karıştırın (kullanacağınız karıştırma kabının ve mikser uçlarının mutlaka kuru olmasına dikkat edin). Koyulaşmaya başlayınca 2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ekleyin ve mikserin yüksek hızında, akışkan olmayan (yoğun) ve parlak bir köpük kıvamı alana kadar karıştırarak mereng hazırlayın.
·        Soğuyan çikolatalı karışıma, hazırladığınız merengi kısım kısım ekleyin ve bir spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın. 
·        Karışımı sufla kaplarına paylaştırın (üstten biraz boşluk kalsın).
·        Kapları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden 200° C ısıtılan fırının en alt rafında 13 - 15 dakika kadar pişirin.
·        Üstlerine pudra şekeri serpin ve sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun.