MALZEMELER
·
2 paket (370 gr) kakaolu
petit beurre bisküvi
·
80 gr sütlü çikolata
·
6 yemek kaşığı (90 gr)
tereyağ (45 gr hamuru ve 45 gr dolgusu için) - oda sıcaklığında
·
1,5 çay bardağı (150 ml) hamuru ve + 1/4 çay bardağı (25
ml) dolgusu için (toplam: 175 ml) soğuk süt
·
1, 5 su bardağı (100 gr)
hindistan cevizi
·
1/2 su bardağı (50 gr)
pudra şekeri
·
2 yemek kaşığı (30 gr)
yaban mersini
·
1 paket (5 gr) vanilya
·
Üstü için: Biraz toz
Antep fıstığı ve yaban mersini
YAPILIŞI
·
2 paket (370 gr) kakaolu petit beurre bisküviyi
rondoda toz haline getirin.
·
Isıya dayanıklı bir kaseye 80 gr parçalanmış
sütlü çikolatayı koyun. Kaseyi, 1/4'üne kadar su doldurulan bir pişirme kabının
üzerine oturtun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
·
Eritilen çikolatayı, 3
yemek kaşığı (45 gr) oda sıcaklığındaki tereyağını ve 1,5 çay
bardağı (150 ml) soğuk sütü öğütülen bisküvilere ekleyin ve elinizle yoğurarak
hamur haline getirin.
·
Başka bir karıştırma
kabına 1 su bardağı (65 gr) hindistan cevizi, 1/2 su bardağı (50 gr) pudra
şekeri, 3 yemek kaşığı (45 gr) oda sıcaklığında tereyağı, 1/4 çay bardağı (25
ml) soğuk süt ve 1 paket (5 gr) vanilya koyup, bir kaşık ile ezerek malzemeleri
özdeş hale getirin.
·
Pişirme kağıdını tezgaha
serin ve hazırladığınız bisküvili hamuru üzerine koyup, merdane yardımıyla, yarım cm kalınlığında dikdörtgen bir hamur
açın. Hamurun üzerine bir streç film koyarsanız, daha rahat açma ve
gerektiğinde elinizle şekil verebilme imkanı sağlarsınız.
·
Hamurun üzerine
hindistan cevizli dolgu malzemesini ince bir tabaka halinde yayın. Üzerine 1/2 su
bardağı (35 gr) daha hindistan cevizi ve 2 yemek kaşığı (30 gr) yaban mersini
serpiştirin.
·
Hamuru yağlı kağıdı ile
birlikte bir mutfak havlusunun üzerine alın ve uzun kenerından yavaşça rulo
şeklinde sıkıca sarmaya başlayın. Arada havlu yardımıyla ruloyu düzeltmeyi
ihmal etmeyin.
·
Pişirme kağıdı içine
düzgün biçimde sarılan ruloyu derin dondurucuya kaldırın ve en az 4 - 5 saat
bekletin.
·
Servis yapmadan yarım
saat önce dondurucudan çıkarıp dilimleyin ve üzerini toz Antep fıstığı ve yaban
mersini ile süsleyin.
Afiyet olsun.