Bisküvili Kolay Rulo Pasta - Çikolata ve Hindistan Cevizli

 Video Tarif

MALZEMELER

·        2 paket (370 gr) kakaolu petit beurre bisküvi
·        80 gr sütlü çikolata
·        6 yemek kaşığı (90 gr) tereyağ (45 gr hamuru ve 45 gr dolgusu için) - oda sıcaklığında
·        1,5  çay bardağı (150 ml) hamuru ve + 1/4 çay bardağı (25 ml) dolgusu için (toplam: 175 ml) soğuk süt
·        1, 5 su bardağı (100 gr) hindistan cevizi
·        1/2 su bardağı (50 gr) pudra şekeri
·        2 yemek kaşığı (30 gr) yaban mersini
·        1 paket (5 gr) vanilya
·        Üstü için: Biraz toz Antep fıstığı ve yaban mersini


YAPILIŞI




·        2 paket (370 gr) kakaolu petit beurre bisküviyi rondoda toz haline getirin.
·        Isıya dayanıklı bir kaseye 80 gr parçalanmış sütlü çikolatayı koyun. Kaseyi, 1/4'üne kadar su doldurulan bir pişirme kabının üzerine oturtun. Orta ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
·        Eritilen çikolatayı, 3 yemek kaşığı (45 gr) oda sıcaklığındaki tereyağını ve  1,5  çay bardağı (150 ml) soğuk sütü öğütülen bisküvilere ekleyin ve elinizle yoğurarak hamur haline getirin.
·        Başka bir karıştırma kabına 1 su bardağı (65 gr) hindistan cevizi, 1/2 su bardağı (50 gr) pudra şekeri, 3 yemek kaşığı (45 gr) oda sıcaklığında tereyağı, 1/4 çay bardağı (25 ml) soğuk süt ve 1 paket (5 gr) vanilya koyup, bir kaşık ile ezerek malzemeleri özdeş hale getirin.
·        Pişirme kağıdını tezgaha serin ve hazırladığınız bisküvili hamuru üzerine koyup, merdane yardımıyla,  yarım cm kalınlığında dikdörtgen bir hamur açın. Hamurun üzerine bir streç film koyarsanız, daha rahat açma ve gerektiğinde elinizle şekil verebilme imkanı sağlarsınız.
·        Hamurun üzerine hindistan cevizli dolgu malzemesini ince bir tabaka halinde yayın. Üzerine 1/2 su bardağı (35 gr) daha hindistan cevizi ve 2 yemek kaşığı (30 gr) yaban mersini serpiştirin.
·        Hamuru yağlı kağıdı ile birlikte bir mutfak havlusunun üzerine alın ve uzun kenerından yavaşça rulo şeklinde sıkıca sarmaya başlayın. Arada havlu yardımıyla ruloyu düzeltmeyi ihmal etmeyin.
·        Pişirme kağıdı içine düzgün biçimde sarılan ruloyu derin dondurucuya kaldırın ve en az 4 - 5 saat bekletin.
·        Servis yapmadan yarım saat önce dondurucudan çıkarıp dilimleyin ve üzerini toz Antep fıstığı ve yaban mersini ile süsleyin.

Afiyet olsun.