Yalancı Su Böreği Tarifi

 Video Tarif

MALZEMELER

(40 cm x 27 cm x 5 cm ebadında dikdörtgen Borcam için) 
  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı (350 gr) yoğurt
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı (200 ml) süt
  • 350 gr beyaz peynir
  • 1/2 demet maydonoz
  • 5 adet yufka


YAPILIŞI




  • Borcamı (ya da fırın tepsisini) margarin ile iyice yağlayın.
  • Bir kapta 5 adet yumurtayı,  2 su bardağı (350 gr) yoğurdu ve 1 paket kabartma tozunu çırpın.
  • Başka bir karıştırma kabına 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ ve 1 su bardağı (200 ml) süt koyup, çırpıcıyla iyice çırpın.
  • 350 gr beyaz peyniri bir çatal ile ezip, 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz ile karıştırın.
  • 5 adet yufkadan birincisini, kenarları dışına taşacak şekilde borcamın içine düzgün olarak yayın.
  • Diğer 4 yufkayı tezgahta üst üste serin ve ortadan dörde kesip her yufkadan 4 parça olmak üzere toplamda 16 adet yufka elde edin.
  • Borcama yaydığınız yufkanın üzerine süt ve sıvı yağ karışımından sürüp yoğurtlu yumurtalı harcı da bir kaşık yardımı ile üzerine yayın.
  • Yufka parçalarını, her kat için 2 parça yufka olmak üzere kat kat borcama dizin ve herbir kata önce sıvıyağ/süt karışımı sürün, sonra da yoğurtlu/yumurtalı harcı gezdirerek dökün.
  • Her iki katda bir aralara peynir/maydonoz karışımını yayın.
  • Birinci yufkanın tepsinin dışında kalan kısımlarını üste kapatın.
  • Son olarak yufkaları bıçakla dilimleyip, kalan yoğurtlu/yumurtalı harcı üzerine yayın. Dilerseniz üstüne susam serpebilirsiniz.
  • Önceden 180º C  ısıtılmış fırında 40 - 45 dakika kadar (üstü kızarana kadar) pişirin. 

Afiyet olsun.