MALZEMELER
(40 cm x 27 cm x 5 cm ebadında dikdörtgen Borcam için)
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı (350 gr) yoğurt
- 1 paket (10 gr) kabartma tozu
- 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı (200 ml) süt
- 350 gr beyaz peynir
- 1/2 demet maydonoz
- 5 adet yufka
YAPILIŞI
- Borcamı (ya da fırın tepsisini) margarin ile iyice yağlayın.
- Bir kapta 5 adet yumurtayı, 2
su bardağı (350 gr) yoğurdu ve 1 paket kabartma tozunu çırpın.
- Başka bir karıştırma kabına 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ ve 1 su
bardağı (200 ml) süt koyup, çırpıcıyla iyice çırpın.
- 350 gr beyaz peyniri bir çatal ile ezip, 1/2 demet ince kıyılmış
maydonoz ile karıştırın.
- 5 adet yufkadan birincisini, kenarları dışına taşacak şekilde borcamın
içine düzgün olarak yayın.
- Diğer 4 yufkayı tezgahta üst üste serin ve ortadan dörde kesip her
yufkadan 4 parça olmak üzere toplamda 16 adet yufka elde edin.
- Borcama yaydığınız yufkanın üzerine süt ve sıvı yağ karışımından sürüp
yoğurtlu yumurtalı harcı da bir kaşık yardımı ile üzerine yayın.
- Yufka parçalarını, her kat için 2 parça yufka olmak üzere kat kat borcama
dizin ve herbir kata önce sıvıyağ/süt karışımı sürün, sonra da yoğurtlu/yumurtalı
harcı gezdirerek dökün.
- Her iki katda bir aralara peynir/maydonoz karışımını yayın.
- Birinci yufkanın tepsinin dışında kalan kısımlarını üste kapatın.
- Son olarak yufkaları bıçakla dilimleyip, kalan yoğurtlu/yumurtalı
harcı üzerine yayın. Dilerseniz üstüne susam serpebilirsiniz.
- Önceden 180º C ısıtılmış fırında 40 - 45 dakika kadar (üstü kızarana kadar) pişirin.
Afiyet
olsun.